Μεταφέρεται στην Αγγλία νεαρή τουρίστρια που υπέστη τύφλωση και νεφρική ανεπάρκεια από ποτά - «μπόμπες» στη Ζάκυνθο

Μεταφέρεται στην Αγγλία νεαρή τουρίστρια που υπέστη τύφλωση και νεφρική ανεπάρκεια από ποτά - «μπόμπες» στη Ζάκυνθο
Dark Wine Glasses
Dark Wine Glasses
Baldur Pan Photography via Getty Images

Στην Αγγλία πρόκειται να μεταφερθεί 20χρονη Αγγλίδα τουρίστρια που υπέστη τύφλωση και νεφρική ανεπάρκεια στη Ζάκυνθο, μετά από κατανάλωση νοθευμένων ποτών («μπόμπες»).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του PatrasTimes, η νεαρή τουρίστρια είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο του Ρίου, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεπεραστούν οι βλάβες που της προκλήθηκαν σε όραση και νεφρά.

Στην Ελλάδα κατέφθασαν οι γονείς της και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στη Βρετανία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι γιατροί εκτιμούν πως η βλάβη στην όρασή της είναι μη αναστρέψιμη, ενώ για τα νεφρά χρειάζεται μεταμόσχευση.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες και οι τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να βρεθεί το κατάστημα ή τα καταστήματα όπου η 20χρονη κατανάλωσε τα ποτά- «μπόμπες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του imerazante.gr, η κοπέλα μετά την κατανάλωση των ποτών ήταν αρχικά καλά, ωστόσο κοιμήθηκε μετά για πάρα πολλές ώρες, και όταν ξύπνησε δεν έβλεπε.

Η ουσία που χρησιμοποιείται για τη νόθευση των ποτών και προκαλεί την τύφλωση είναι η μεθανόλη, που χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό, διαλύτης ή καύσιμο και ως επικίνδυνο υποκατάστατο της αιθανόλης.

Δημοφιλή