Οι δεξιοί είναι πιο ικανοποιημένοι από τις σεξουαλικές ζωές τους, σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Οι δεξιοί είναι πιο ικανοποιημένοι από τις σεξουαλικές ζωές τους, σύμφωνα με βρετανική έρευνα
mocker_bat

Το τι μπορεί να ακούσει κανείς σε συζητήσεις που επιχειρούν να συνδέσουν το σεξ (και τις προτιμήσεις γύρω από αυτό) με τις πολιτικές αντιλήψεις είναι το κάτι άλλο- αλλά, όπως γνωρίζουν όλοι, σχεδόν για τα πάντα υπάρχει μια (λιγότερο ή περισσότερο) επιστημονική έρευνα. Και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για συμπέρασμα που προκύπτει από έρευνα για τους σκοπούς βιβλίου από τη Μεγάλη Βρετανία με τίτλο «More Sex, Lies and the Ballot Box- » («Περισσότερο σεξ, ψέματα και η κάλπη»- πρόκειται για τη συνέχεια του πρώτου μέρους, με τίτλο «Sex, Lies and the Ballot Box»), από τον διευθυντή πολιτικών και κοινωνικών ερευνών του YouGov, Τζο Τούιμαν. Όπως αναφέρει ο ίδιος, υπάρχει το στερεότυπο ότι οι Συντηρητικοί (δεξιοί) ήταν σε γενικές γραμμές πιο άκαμπτοι, λιγότερο τολμηροί και γενικά όχι πολύ πρόθυμοι για αλλαγές όσον αφορά στο σεξ. Αλλά τα συμπεράσματα δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στο πρώτο μέρος της έρευνας, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις. Όσον αφορά στους υποστηρικτές των Συντηρητικών στη Βρετανία, πολύ δημοφιλής είναι η φαντασίωση του σεξ με μια αθλήτρια ή έναν αθλητή. Τα πράγματα γίνονται πιο «πικάντικα» για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (Lib Dems), που προτιμούν «σεξ με άτομο διαφορετικής εθνικότητας/ εθνότητας», «παρακολούθηση ατόμου να αυνανίζεται», «bondage (σαδομαζοχισμό)», «αυτοβιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια του σεξ» και «σεξ με τρανσέξουαλ». Οι υποστηρικτές του ευρωσκεπτικιστικού UKIP (το κόμμα ενός από τους «πρωταγωνιστές» του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ) έχουν αντίστοιχα το «χρήση δονητή», ενώ οι υποστηρικτές των Εργατικών (αριστερών) έχουν τα εξής: «σεξ σε εξωτερικό χώρο», «σεξ με έναν άγνωστο/η», «σεξ με αστέρι του σινεμά ή της τηλεόρασης», «σεξ με σύντροφο άλλου», «στοματικό σεξ», «παθιασμένα φιλιά», «παιχνίδια ρόλων», «spanking (ξυλιές)» και «σέξι ενδυμασίες».

Αυτά έδειχναν ότι το στερεότυπο σε γενικές γραμμές ίσχυε. Ωστόσο, στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους της έρευνας, το αντικείμενο ήταν η ικανοποίηση από τη σεξουαλική ζωή. Όπως έδειξαν τα δεδομένα, τα υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης/ ευτυχίας παρουσιάζουν οι Συντηρητικοί και οι υποστηρικτές του UKIP, ενώ οι Εργατικοί, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι υποστηρικτές των άλλων κομμάτων βρίσκονταν πιο χαμηλά: Εν ολίγοις, όσο πιο αριστερά κινείται κάποιος στο φάσμα της βρετανικής πολιτικής, τόσο λιγότερο φαίνεται να ικανοποιείται από το σεξ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την έρευνα, οι υποστηρικτές των Συντηρητικών και του UKIP είχαν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης από τον εθνικό μ.ο., ενώ οι Εργατικοί, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι άλλοι βρίσκοτναν πιο χαμηλά. Επίσης, οι Συντηρητικοί φαίνονται πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους γενικότερα, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι υποστηρικτές του UKIP βρίσκονται στον «πάτο», μαζί με τους Εργατικούς. Πάντως, οι Εργατικοί και οι οπαδοί του UKIP είναι πιο ευτυχισμένοι στη σεξουαλική ζωή τους από ό,τι στη ζωή τους γενικότερα.

Τα ευρήματα αυτά επιβεβαίωσε και γενικότερη έρευνα, στην οποία από τους ερωτηθέντες ζητήθηκε να τοποθετήσουν τους εαυτούς τους γενικά στα δεξιά ή τα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Αυτοί που τοποθετούσαν τους εαυτούς τους στα δεξιά δήλωναν πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, και με τη ζωή τους γενικότερα.

Όπως καταλήγει ο Τούιμαν, «το να είσαι πολύ δεξιός ή Συντηρητικός δεν σε κάνει αυτόματα πιο σεξουαλικά ικανοποιημένο, αλλά όπως και να έχει, αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι, αντίθετα με κάποια δημοφιλή στον πολιτικό κόσμο, αυτοί στα πολύ δεξιά του πολιτικού φάσματος είναι που χαίρονται περισσότερο τη σεξουαλική ζωή τους».