Το 90% των παιδόφιλων βιάζει παιδιά από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Η φρικτή ιστορία 13χρονης

Το 90% των παιδόφιλων βιάζει παιδιά από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Η φρικτή ιστορία 13χρονης
Protect your children wherever they are
Protect your children wherever they are
tzahiV via Getty Images

Από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προέρχεται το 90% των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο, καθώς έτσι θα γίνουν ακόμα πιο προσεκτικοί για να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Τη Δευτέρα ήρθε στο φως ακόμα ένα φρικτό περιστατικό με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι και θύτη έναν 55χρονο, ο οποίος ήταν γείτονας και στενός φίλος των γονιών του παιδιού. Ο 55χρονος, ο οποίος δηλώνει άνεργος, ξεκίνησε να ασελγεί σε βάρος του παιδιού από τότε που εκείνο ήταν 7 ετών. Τόποι μαρτυρίου το σπίτι του δράστη αλλά και της οικογένειας του θύματος. «Ήταν ένα οικείο πρόσωπο για το παιδί. Μεγαλώνοντας κατάλαβε τη διαστροφή ωστόσο φοβόταν να προβεί σε αποκαλύψεις. Το έκανε σε ανύποπτο χρόνο, το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι γονείς κατάλαβαν ότι κρατούσε αποστάσεις από τον ‘φίλο’ τους και διερωτήθηκαν γιατί. Ρωτώντας το κορίτσι τι συμβαίνει τότε η 13χρονη αποφάσισε να εξιστορήσει όλα όσα υπέφερε για 6 χρόνια», αναφέρουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι από το 2009 έως τον Φεβρουάριο 2016, ο γείτονας και «φίλος» της οικογένειας, εκμεταλλευόμενος τη φιλική και οικογενειακή τους σχέση, αποπλανούσε, ασελγούσε και βίαζε το ανήλικο κορίτσι. Το ζευγάρι μετά τις αφηγήσεις της 13χρονης κόρης τους απευθύνθηκαν στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση που δεν συμπλήρωσε τα 12 και 14 έτη και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση σε Ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, ο οποίος στις 15 Σεπτεμβρίου εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του. Την ίδια μέρα οι αστυνομικοί εκτελώντας το ένταλμα, συνέλαβαν τον 55χρονο, και την επόμενη τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα, όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί, σήμερα Τρίτη.

Δημοφιλή