ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/09/2016 15:49 EEST | Updated 23/09/2016 16:05 EEST

Αντιδράσεις για την αυστηρή καταδίκη καθαρίστριας που δήλωσε ψευδώς ότι τέλειωσε το Δημοτικό

Eurokinissi

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι 51χρονη καθαρίστρια από τη Λάρισα καταδικάστηκε σε 15ετή ποινή φυλάκισης επειδή είχε δηλώσει ότι είχε τελειώσει το δημοτικό, ενώ είχε παρακολουθήσει μέχρι και την πέμπτη δημοτικού.

Το 1996, η γυναίκα είχε παρουσιάσει ψευδώς τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού για τη θέση της καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού. Όλα αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, υπολογίζεται ότι της είχαν καταβληθεί αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η υπεράσπιση της γυναίκας εξήγησε ότι η 51χρονη είχε μεγαλώσει σε δύσκολες καταστάσεις και αναγκάστηκε να πλαστογραφήσει τα στοιχεία της για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά της. Παρόλα αυτά, οι δικαστές την καταδίκασαν για πλαστογραφία με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Η γυναίκα έχει ασκήσει άφεση.

Η συγκεκριμένη είδηση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών που μέσω του διαδικτύου ασκούν κριτική στο ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης.