Αυτό είναι το Χαλέπι, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Συρίας

Αυτό είναι το Χαλέπι, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Συρίας
youtube

Όμορφες λεωφόροι, εντυπωσιακές γειτονιές, ιστορικά τζαμιά και πράσινα πάρκα, υπό τους ήχους του τραγουδιού του Game of Thrones. Όχι, δεν πρόκειται για διαφήμιση για το εξωτικό Μαρόκο, αλλά για το νέο σποτάκι που έβγαλε το Υπουργείο Τουρισμού της Συρίας για να «διαφημίσει» το Χαλέπι.

Ναι, καλά ακούσατε. Το γνωστό Χαλέπι, αυτό το οποίο έχει πληγεί από βομβαρδισμούς και καταστροφές, με πιο πρόσφατο τον βομβαρδισμό ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της πόλης. Για την ακρίβεια, το βίντεο αυτό το έβγαλε το υπουργείο τουρισμού λίγες μόνο μετά από αυτό το περιστατικό. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 320 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στη συντριπτική πλειονότητά τους άμαχοι, από την Πέμπτη το βράδυ, όταν ο στρατός ανακοίνωσε την έναρξη μεγάλης επιχείρησης για την ανακατάληψη του Χαλεπίου.

Παρ' ολ' αυτά, το υπουργείο τουρισμού συνεχίζει την προπαγάνδα του σχετικά με το πόσο υπέροχος τουριστικός προορισμός αποτελεί το Χαλέπι και αυτό με την συνοδεία του διάσημου, πλέον, τραγουδιού από τους τίτλους αρχής του Game of Thrones. Μίας σειράς που γνωρίζει τεράστια επιτυχία, αλλά, ταυτόχρονα, είναι γεμάτη βία και περιστρέφεται γύρω από έναν εμφύλιο πόλεμο.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Συρίας επιχειρεί να κάνει κάτι τέτοιο. Το καλοκαίρι, είχε προτρέψει τον κόσμο να μοιραστεί στα social media την εμπειρία του από το καλοκαίρι στην Συρία, χρησιμοποιώντας το hashtag #SummerInSyria.

Δημοφιλή