ΔΙΕΘΝΕΣ
01/11/2016 11:12 EET | Updated 01/11/2016 11:12 EET

Τουρκικά τεθωρακισμένα στα σύνορα με το Ιράκ

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα στη Σιλώπη, περιοχή της επαρχίας Σιρνάκ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, δήλωσαν την Τρίτη στρατιωτικές πηγές.

Οι πηγές δεν αποκάλυψαν τον λόγο των κινήσεων αυτών, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε το Σάββατο πως η Τουρκία σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνάμεις της εκεί, υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα θα προβεί σε «διαφορετική απάντηση» στις σιιτικές πολιτοφυλακές εάν «φέρουν τον τρόμο» στην ιρακινή πόλη Ταλ Αφάρ.

Φωτογραφίες έδειξαν ένα μακρύ κονβόι οχημάτων, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, οχημάτων επισκευής και οικοδομικών οχημάτων σε μονή γραμμή σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

Η κίνηση αυτή συμπίπτει με την ιρακινή επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το ISIS, και λαμβάνει χώρα μετά από παρόμοια επιχείρηση από ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές για την απομάκρυνση των τζιχαντιστών από την πόλη Ταλ Αφάρ, πιο δυτικά. Η Άγκυρα είχε απευθύνει προειδοποιήσεις εναντίον μιας τέτοιας κίνησης προς το Ταλ Αφάρ, το οποίο βρίσκεται 170 χλμ από τη Σιλώπη. Εκεί υπάρχει μεγάλος τουρκμενικός πληθυσμός, με ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Τουρκία. Η επαρχία Σιρνάκ, όπου βρίσκεται η Σιλώπη, είναι επίσης μία από τις κύριες εστίες συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μαχητών του ΡΚΚ, που έχουν βάσεις στο βόρειο Ιράκ.

Sponsoed Post