Πώς θα νιώθατε αν κάποιος γύριζε όλο τον κόσμο απλά για να αντιγράψει τις φωτογραφίες σας στο Instagram;

Πώς θα νιώθατε αν κάποιος γύριζε όλο τον κόσμο απλά για να αντιγράψει τις φωτογραφίες σας στο Instagram;
petapixel

Η Lauren Bullen και ο Jack Morris είναι αμφότεροι ταξιδιωτικοί φωτογράφοι και ένα από τα πιο αγαπητά «ισχυρά ζευγάρια» του Instagram, καθώς έγιναν γρήγορα δημοφιλείς χάρη στα ταξίδια τους και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που μοιράζονται από αυτά μέσω των λογαριασμών τους, του @doyoutravel ο Jack και του @gypsea_lust η Lauren. Για την ακρίβεια, και οι δύο συνολικά έχουν περίπου 2εκ. ακολούθους, κάτι καθόλου παράξενο αν ρίξεις μια ματιά στους υπέροχους λογαριασμούς τους.

Όταν λοιπόν έχεις να επιδείξεις μια τόσο εντυπωσιακή δουλειά, είναι λογικό να υπάρξουν στην πορεία και αρκετοί που θα θελήσουν να σε αντιγράψουν, είτε ξεδιάντροπα είτε αντλώντας απλά έμπνευση από το έργο σου. Αυτό που συνέβη όμως στην περίπτωση του ζευγαριού Bullen-Morris, δεν ξεπέρασε μόνο κάθε είδους αντιγραφή αλλά και το όριο ανάμεσα στο φυσιολογικό και το τρομακτικό.

Όπως ανακάλυψαν έκπληκτοι η Lauren και ο Jack, κάπου ανάμεσα στα εκατομμύρια ακολούθων τους υπήρχε κι ένα ζευγάρι που ακολουθούσε τα ταξιδιωτικά βήματά τους, αντιγράφοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια -στην κυριολεξία.

Το μυστηριώδες αυτό ζευγάρι ταξίδευε στα ίδια μέρη που είχαν ταξιδέψει η Lauren και ο Jack και τραβούσε φωτογραφίες στα ίδια ακριβώς σημεία που είχαν τραβήξει αυτοί, αντιγράφοντας από τις πόζες και τα ρούχα τους μέχρι και τις λεζάντες που είχαν χρησιμοποιήσει αυτοί. Αν βάλεις για λίγο στην άκρη το στοιχείο της αρρωστημένης εμμονής που, ξεκάθαρα, χαρακτηρίζει μια τέτοια κίνηση, το εγχείρημα του μυστηριώδους ζευγαριού γίνεται ακόμη πιο αδιανόητο αν σκεφτεί κανείς το χρόνο, την οργάνωση και τα χρήματα που πρέπει να ξοδέψει κάποιος για να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο.

Όπως έγραψε και η Lauren στο λογαριασμό της στο Instagram, όταν ανέβασε μια φωτογραφία των απατεώνων: «Το να έχεις μια μεγάλη βάση ακολούθων στο Instagram έχει και τις ενδιαφέρουσες εμπειρίες του, αλλά αυτή είναι μακράν η πιο αλλόκοτη μέχρι σήμερα».

Δείτε και με τα μάτια σας. Αριστερά είναι οι πρωτότυπες φωτογραφίες, δεξιά οι αντιγραφές τους.

Morris Bullen copycats