ΔΙΕΘΝΕΣ
17/11/2016 12:08 EET | Updated 17/11/2016 12:08 EET

Η Βρετανία επικύρωσε τη συμφωνία για το κλίμα

Anadolu Agency via Getty Images
LONDON, UNITED KINGDOM - NOVEMBER 16: British Prime Minister Theresa May departs No.10 Downing street for Prime Minister's Question (PMQ) at the House of Commons, in London, England on November 16, 2016. (Photo by Kate Green/Anadolu Agency/Getty Images)

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι επικύρωσε τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου, αφού την έχουν ήδη επικυρώσει περισσότερες από 55 χώρες οι οποίες ευθύνονται για το 55% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο επικυρώνει την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού ώστε να βοηθήσουμε να επιταχυνθούν οι διεθνείς δράσεις για την κλιματική αλλαγή και να εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου μέλλοντος, με μεγαλύτερη ευημερία για όλους μας», δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Βιομηχανίας Νικ Χερντ από το Μαρακές όπου διεξάγεται η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα (COP22).

«Θα αδράξουμε αυτή τη θετική ευκαιρία για να ενισχύσουμε τον τομέα της οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, που ήδη αποτιμάται στα 46 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ θα συνεχίζουμε να παρέχουμε ασφαλή, προσιτή και καθαρή ενέργεια στις οικογένειες και τις επιχειρήσεις μας», πρόσθεσε ο Χερντ.

Οι εκπρόσωποι σχεδόν 200 χωρών συναντώνται αυτήν την εβδομάδα στο Μαρακές του Μαρόκου για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και τους κανόνες της εφαρμογής της.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει κίνδυνος ο Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την συμμετοχή των ΗΠΑ στην συμφωνία.

Διαβάστε ακόμα: