ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2016 16:14 EET | Updated 22/11/2016 16:14 EET

Αναδίπλωση Τραμπ σχετικά με τη διεθνή συμφωνία για το κλίμα

Bastiaan Slabbers via Getty Images
Aston, PA, USA - September 22, 2016: Republican presidential nominee Donald Trump is welcomed on stage at a rally in Aston, Pennsylvania.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, την Τρίτη, ότι παραμένει ανοιχτός στο θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μολονότι καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δεσμευόταν ότι θα την καταργούσε.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της εφημερίδας New York Times, είπε ότι πιστεύει πως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της κλιματικής αλλαγής. «Ο καθαρός αέρας είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το μήνυμα ενός δημοσιογράφου στο Twitter.

Πάντως το σχέδιο Τραμπ για την πρώτη ημέρα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ και ιδιαίτερα οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε προκαλέσει ανησυχία στους περιβαλλοντολόγους, δεδομένου ότι ο Ρεπουμπλικανός είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι τα περί αλλαγής του κλίματος είναι μια απάτη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post