Να τι θα συμβεί αν δεν πλύνετε για δύο χρόνια τα μαξιλάρια σας

Να τι θα συμβεί αν δεν πλύνετε για δύο χρόνια τα μαξιλάρια σας
Getty Images

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει έρευνες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το τι συμβαίνει όταν δεν αλλάζετε σεντόνια κάθε εβδομάδα.

Μπορεί να είστε από εκείνους που αλλάζουν και πλένουν τακτικά τις μαξιλαροθήκες τους αλλά αν δεν πλένετε και τα μαξιλάρια σας μάλλον η προσπάθειά σας πάει χαμένη.

Ακόμη και στην περίπτωση που θέλετε να παρηγορήσετε τον εαυτό σας, υποστηρίζοντας ότι φροντίζετε να αντικαθιστάτε τακτικά τα μαξιλάρια σας, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς δεν αποφεύγετε με αυτόν τον τρόπο τις συνέπειες ενός βρώμικου μαξιλαριού.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα της Dow Polyurethanes, το ένα τρίτο του βάρους του μαξιλαριού σας, ύστερα από δυο χρόνια συνεχούς χρήσης χωρίς να έχει πλυθεί, αποτελείται από νεκρό δέρμα, ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά τους.

Εκτός από την αηδία που μπορεί να προκαλεί η συγκεκριμένη είδηση, το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν επιπτώσεις και για την υγεία.

Αν κάποιες νύχτες υποφέρετε ξαγρυπνώντας, γι΄αυτό ευθύνονται τα βρώμικα μαξιλάρια σας. Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι 10% των ανθρώπων και το 80% όσων υποφέρουν από αλλεργίες είναι επιρρεπείς σε πρωτεΐνες που βρίσκονται στον ιδρώτα και στα περιττώματα των ακάρεων. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι το να χάνει κανείς ώρες ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

Γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να αγοράζουμε μαξιλάρια που μπορούν να πλένονται εύκολα και να τα πλένουμε κάθε τρεις με έξι μήνες.

Δημοφιλή