ΔΙΕΘΝΕΣ
20/12/2016 09:35 EET | Updated 20/12/2016 09:46 EET

Γερμανία: Συνέλαβαν τον λάθος άνθρωπο για την επίθεση στο Βερολίνο. Παραμένει ελεύθερος ο δράστης

Policemen are seen in front of the truck which ploughed into a crowded Christmas market in the German capital last night in Berlin, Germany, December 20, 2016. REUTERS/Fabrizio Bensch
Fabrizio Bensch / Reuters
Policemen are seen in front of the truck which ploughed into a crowded Christmas market in the German capital last night in Berlin, Germany, December 20, 2016. REUTERS/Fabrizio Bensch

Η εφημερίδα Die Welt επικαλούμενη την αστυνομία αναφέρει ότι ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου παραμένει ασύλληπτος και οπλοφορεί προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες επιθέσεις.

Η ίδια πηγή επικαλείται πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία δεν θεωρεί ότι ο συλληφθείς Πακιστανός είναι ο δράστης.

Ειδικότερα όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία συνέλαβε τον λάθος άνθρωπο για την επίθεση.

Πηγές που επικαλείται η Die Welt αναφέρουν ότι ο Πακιστανός που συνελήφθη κοντά στο σημείο της επίθεσης εκτιμάται ότι δεν συνδέεται με το συμβάν.

«Κρατάμε τον λάθος άνθρωπο» δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας του Βερολίνου σύμφωνα με την Die Welt. Αυτό σημαίνει ότι ο δράστης παραμένει ελεύθερος και ενδέχεται να διαπράξει και άλλη εγκληματική ενέργεια, σημειώνει η εφημερίδα.

Η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε μέσω Twitter εξαιρετικά ανήσυχη επειδή ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη.

Η αστυνομία συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ο επικεφαλής του Σώματος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στην κατάμεστη αγορά.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, ο Λόταρ ντε Μεζιέρ δήλωνε ότι ο ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είναι πακιστανός πρόσφυγας που είχε καταθέσει αίτηση για παροχή ασύλου και αρνείται ότι διέπραξε την επίθεση.

«Εφθασε στη Γερμανία τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και καταγράφηκε πριν επανεμφανισθεί στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο. Αρνείται ότι διέπραξε το έγκλημα. Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ)

 

Sponsored Post