ΔΙΕΘΝΕΣ
27/12/2016 08:04 EET | Updated 27/12/2016 08:05 EET

Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα δώσει στον Τραμπ τις αποδείξεις ότι «ο Ομπάμα ευθύνεται για το ψήφισμα του ΟΗΕ»

Handout . / Reuters
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (R) stands next to Republican U.S. presidential candidate Donald Trump during their meeting in New York, September 25, 2016. Kobi Gideon/Government Press Office (GPO)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY.

Συνέχεια στις εντάσεις που έχουν προκληθεί μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ υπέρ του τερματισμού της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στα παλαιστινιακά εδάφη, δίνει το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ισραηλινός πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Νταν Σαπίρο, κλήθηκε από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να εξηγήσει γιατί οι ΗΠΑ απείχαν κατά την ψήφιση. Εκπρόσωποι μάλιστα του Ισραηλινού πρωθυπουργού ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους ακράδαντες αποδείξεις ότι «ο Ομπάμα είναι ο ενορχηστρωτής της απόφασης».

«Θα παρουσιάσουμε τις αποδείξεις στην νέα κυβέρνηση μέσω των κατάλληλων μέσων. Εάν θέλουν να τις μοιραστούν με τους Αμερικανούς πολίτες, ευχαρίστως να το κάνουν», δήλωσε στο CNN ο αμφιλεγόμενος Ισραηλινός διπλωμάτης, Ρον Ντέρμερ.

Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι θα παραδώσει στον Ντόναλντ Τραμπ «όλες τις απαραίτητες αποδείξεις» ότι η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα ευθύνεται για το «επαίσχυντο», κατά τον Νετανιάχου, ψήφισμα.

«Η κυβέρνηση Ομπάμα όχι μόνο απέτυχε να προστατέψει το Ισραήλ από αυτή την ομαδική επίθεση στον ΟΗΕ, αλλά ήταν και συνεργός στο παρασκήνιο», είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τραμπ έχει ασκήσει οξεία κριτική στον ΟΗΕ για την απόφαση να εφαρμοστεί το σχέδιο για τον τερματισμό της της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στην Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον οργανισμό «λυπηρό».

«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τόσο μεγάλη προοπτική αλλά αυτή τη στιγμή αποτελούν απλώς μια λέσχη για να συναντιέται κόσμος, να μιλάει και να περνάει καλά. Τόσο λυπηρό», έγραφε σε μήνυμά του στο Twitter.

Sponsored Post