Ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο πήρε μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης και τα έκανε γλυκάκια για τσάι

Ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο πήρε μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης και τα έκανε γλυκάκια για τσάι

Η σχέση των Άγγλων με το τσάι είναι μια σχέση ζωής που με τα χρόνια απέκτησε μυθικές διαστάσεις και, φυσικά, τη γνωρίζει όλος ο κόσμος. Μόνο που τώρα, το ξενοδοχείο Rosewood London πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης για να συνοδεύει το τσάι των πελατών του.

Μέσα στον Ιανουάριο, το Rosewood London εγκαινίασε το «Art Afternoon Tea», την νέα, μόνιμη υπηρεσία του εξαιρετικού εστιατορίου του «Mirror Room». Στο «Art Afternoon Tea», οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν το απογευματινό τους τσάι με μια μεγάλη ποικιλία εντυπωσιακών γλυκισμάτων, κάθε ένα εκ των οποίων είναι εμπνευσμένο από ένα διάσημο έργο τέχνης μεγάλου καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένων των Yayoi Kusama, Alexander Calder, Mark Rothko, Damien Hirst και Banksy.

Ο Mark Perkins, ο σεφ που είναι υπεύθυνος για το μενού των γλυκών του εστιατορίου του ξενοδοχείου, είπε στο Conde Nast Traveler: «Άντλησα έμπνευση από τη διακεκριμένη καλλιτεχνική σκηνή του Λονδίνου και από τα συναρπαστικά σύγχρονα και παραδοσιακά έργα τέχνης που υπάρχουν στο Rosewood London. Η ιδέα εξελίχθηκε στη πορεία και ασχοληθήκαμε πολύ με το σε πια είδη τέχνης και ποια κινήματα θα επικεντρωνόμασταν. Κατέληξα στη σύγχρονη τέχνη, καθώς προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες μορφές, χρώματα και σχέδια».

Η εμπειρία του «Art Afternoon Tea» ξεκινά με τον παραδοσιακό βρετανικό τρόπο, δηλαδή με μικρά σάντουιτς και φρεσκοψημένα scones, και καταλήγει με μια υπέροχη συλλογή φαγώσιμων έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένων κέικ, μους και ταρτών, τα οποία αναπαριστούν φημισμένα έργα διάσημων καλλιτεχνών.

Για παράδειγμα, ο σεφ Perkins δημιούργησε προς τιμήν του διάσημου έργου του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, «Girl With Balloon», ένα κύβο από λευκή σοκολάτα γεμισμένο με ζύμη από κρέμα βανίλιας, όπως του εκλέρ, αλατισμένη καραμέλα και πουτίγκα σοκολάτας. Στο τέλος, τον στόλισε με ένα αντίγραφο-μινιατούρα του ίδιου του έργου.

«Το στυλ και τα χρώματα του κάθε καλλιτέχνη είναι τόσο ξεχωριστά και συνεργάζονται για να δημιουργήσουν την ταυτότητα του καλλιτέχνη. Εμπνεύσθηκα από αυτές τις στυλιστικές διαφορές για να αναπαραστήσω το έργο του καλλιτέχνη σε μορφή γλυκού», λέει ο Perkins. «Το δυσκολότερο πράγμα στη δημιουργία του Art Afternoon Tea ήταν να διασφαλίσω πως θα έχουμε μια μεγάλη ποικιλία υφών και γεύσεων μέσα στη συλλογή των γλυκισμάτων. Ένα πεντανόστιμο κέικ μπορεί να δημιουργηθεί από οποιαδήποτε βασική ζάχαρη και ζύμη, αλλά τότε θα έχανε την ουσία της τέχνης. Γι' αυτό και σκεφτήκαμε αρκετά ποιο είδος γλυκίσματος θα αντιπροσώπευε καλύτερα τον κάθε καλλιτέχνη και τη δουλειά του».

Για να ενισχυθεί η εμπειρία του Art Afternoon Tea, η ομάδα του ξενοδοχείου ανέθεσε στον καλλιτέχνη Simon Bingle να δημιουργήσει τρισδιάστατα έργα τέχνης που δείχνουν την εξέλιξη της πόλης του Λονδίνου με το πέρασμα των χρόνων, καθώς και το διάσημο έργο «Beat of a Wing» του Bran Symondson, τα οποία και διακοσμούν το εστιατόριο του Rosewood London.

Το Art Afternoon Tea κοστίζει €52/άτομο, €64/άτομο αν θέλετε να συνοδεύσετε το τσάι σας με ένα ποτήρι σαμπάνιας «R» de Ruinart και €66/άτομο αν επιλέξετε τη σαμπάνια «R» de Ruinart Rose.