ΔΙΕΘΝΕΣ
06/02/2017 06:32 EET | Updated 06/02/2017 06:32 EET

Γαλλία: Καταγγελία για βιασμό νεαρού με κλομπ από αστυνομικούς

YouTube

Ταραχές προκάλεσε σε βόρειο προάστιο του Παρισιού υπόθεση κακοποίησης άνδρα που συνελήφθη από αστυνομικούς, τον οποίο, όπως υποστηρίζεται, βίασαν με τα κλομπ τους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του France 24, το συμβάν φέρεται να έλαβε χώρα στο Aulnay-Sous-Bois (Σεν Ντενί), και κρατήθηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Υποτίθεται ότι σημειώθηκε μετά από έλεγχο ταυτότητας/ εξακρίβωσης στοιχείων που κλιμακώθηκε.

Ένα αυτοκίνητο κάηκε και διαδηλωτές προσπάθησαν να πυρπολήσουν λεωφορείο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Καταστράφηκαν επίσης στάσεις λεωφορείων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή, όπου είχαν συγκεντρωθεί μικρές ομάδες νεαρών, σύμφωνα με πηγές.

Βίντεο που κατεγράφη από κάμερες της αστυνομίας δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπά οριζόντια με το κλομπ τον νεαρό στα οπίσθια αφού το παντελόνι του «έχει πέσει από μόνο του», σύμφωνα με πηγή. Ο νεαρός ισχυρίζεται πως στη συνέχεια βιάστηκε με το κλομπ. Μετά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εξετάστηκε από γιατρό ο οποίος διαπίστωσε τραυματισμό στο πρωκτικό κανάλι και σε σημείο του σφιγκτήρα, σύμφωνα με πηγή.

Policiers accusés de viol à Aulnay : un témoin... από leparisien

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του γαλλικού The Local, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος ενός αστυνομικού για βίαιη σεξουαλική επίθεση. Το περιστατικό κατεγράφη εν μέρει από έναν μάρτυρα, και αποσπάσματά του δημοσιοποιήθηκαν από τη Le Parisien, και στο βίντεο φαίνονταν τέσσερις αστυνομικοί να παλεύουν με τον 22χρονο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί πως ο ένας από αυτούς είχε βάλει το κλομπ στον πρωκτό του άνδρα, λέγοντας επίσης πως ίσως να ήταν ατύχημα που σημειώθηκε όταν το παντελόνι της φόρμας του έπεσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Αντιλήφθηκαν πως αιμορραγούσε και κάλεσαν νοσοκόμους όταν έφτασαν στο τμήμα.

Σε βάρος των άλλων τριών αστυνομικών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σκόπιμη βία. Και οι τέσσερις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.