Οι ετερόφυλες γυναίκες είναι οι αδικημένες του σεξ. Γιατί οι λεσβίες φτάνουν συχνότερα σε οργασμό

Οι ετερόφυλες γυναίκες είναι οι αδικημένες του σεξ. Γιατί οι λεσβίες φτάνουν συχνότερα σε οργασμό
Hand of female caressed by a man
shironosov via Getty Images
Hand of female caressed by a man

Εκτός από το μισθολογικό χάσμα, υπαρκτό είναι και το οργασμικό χάσμα ανδρών – γυναικών, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 52.600 ετερόφυλοι, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πιο αδικημένη κατηγορία στην σεξουαλική απόλαυση είναι οι ετερόφυλες γυναίκες, ενώ επιβεβαιώνεται το στερεότυπο ότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες χαίρονται περισσότερο τον έρωτα.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν της Καλιφόρνια δημοσίευσαν στο περιοδικό σεξολογίας «Archives of Sexual Behaviour» έρευνα για τον οργασμό στις σεξουαλικές σχέσεις ανδρών και γυναικών, ανδρών με ανδρών και γυναικών με γυναικών. Αυτή βασιζόταν στο ποσοστό των ατόμων κάθε σεξουαλικού προσανατολισμού που φτάνουν συχνά σε οργασμό όταν έρχονται σε επαφή με κάποιον ερωτικό σύντροφο. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι σχεδόν όλοι οι ετερόφυλοι άνδρες βιώνουν τον οργασμό (95%), ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει μόνο για κάτι παραπάνω από τις μισές ετερόφυλες γυναίκες (65%).

Πριν βιαστείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες είναι «ανοργασμικές», θα πρέπει να αναλογιστείτε το γεγονός ότι το 86% των λεσβιών χαίρεται τον έρωτα, δηλαδή το πρόβλημα προκύπτει από τους παρτενέρ των γυναικών και όχι από τις ίδιες τις γυναίκες. Όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι επιστήμονες, υπάρχει περιθώριο να μειωθεί το χάσμα. Βέβαια, εάν το φαινόμενο αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεται το μισθολογικό χάσμα, οι ετερόφυλες γυναίκες είναι καταδικασμένες στο ανηδονικό σεξ.

«Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το οργασμικό χάσμα μπορεί να μειωθεί», τονίζει η ερευνητική ομάδα.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα ακόμα εύρημα της έρευνας: ελάχιστες ετερόφυλες γυναίκες έφτασαν στην κορύφωση μόνο με διεισδυτικό σεξ. Ο στοματικός έρωτας, σε συνδυασμό με άλλες ερωτικές πράξεις, αυξάνει, σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικά την πιθανότητα ενός οργασμού.

Αναλυτικά, σε οργασμό φτάνουν:

  • Το 65% των ετερόφυλων γυναικών
  • Το 66% των αμφιφυλόφιλων γυναικών
  • Το 86% των λεσβιών
  • Το 88% των αμφιφυλόφιλων ανδρών
  • Το 89% των γκέι ανδρών
  • Το 95% των ετερόφυλων ανδρών
Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση