ΔΙΕΘΝΕΣ
25/02/2017 12:13 EET | Updated 25/02/2017 12:13 EET

Μπενίτο Μουσολίνι, ο σεξομανής φασίστας με τις βίαιες φαντασιώσεις

Photos.com via Getty Images

Στοιχεία για την ερωτική ζωή του Μουσολίνι ισχυρίζεται ότι φέρνει στο φως ο ιστορικός Ρίτσαρντ Μπόσγουορθ, μέσα από το νέο του βιβλίο με τον τίτλο «Claretta», το οποίο αποτελεί την βιογραφία της ερωμένης του φασίστα πολιτικού, Κλαρέτα Πετάτσι.

Ο Μπενίτο Μουσολίνι ήταν ο άνδρας που διοίκησε την Ιταλία από το 1922 έως το 1943 υπό δικτατορικό καθεστώς, μετρατρέποντάς τη σε φασιστική Πολιτεία. Ήταν σύμμαχος του Αδόλφου Χίτλερ και με την βοήθεια της ναζιστικής Γερμανίας ίδρυσε την αποκαλούμενη «Ιταλική Κοινωνική Δημοκρατία». Το καθεστώς κατέρρευσε το 1945 και ο φασίστας πολιτικός εκτελέστηκε από Ιταλούς επαναστάτες.

Εκτός από την ακραία ιδεολογία του, ο ίδιος έγινε γνωστός για τον πομπώδη τρόπο με τον οποίο απευθυνόταν στον λαό, καθώς οι δημόσιοι λόγοι του συνοδεύονταν πάντοτε από υπερβολικές χειρονομίες. Αν και εκφραστικός στον λόγο του, κατείχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν συνδεθεί με τον φασισμό. Ήταν απόλυτος, αυταρχικός και βίαιος. Σύμφωνα με την «Claretta» του Μπόσγουορθ, ο Μουσολίνι έφερε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στο κρεβάτι.

via GIPHY

Ήδη από την εφηβεία του, ο μελλοντικός δικτάτορας επισκεπτόταν το πορνείο της πόλης Πρεντάπιο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αργότερα αποκάλυψε πως, για να μπορέσει να λειτουργήσει ερωτικά, έπρεπε να φαντασιώνεται πως η γυναίκα που είχε δίπλα του ήταν πόρνη. Ήταν βίαιος και, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει, είχε βιάσει τουλάχιστον μια γυναίκα. Ήθελε να νιώθει ισχυρός και δεν μπορούσε να νιώσει έλξη για τις δυναμικές γυναίκες που εξέφραζαν ανοιχτά τις ερωτικές επιθυμίες τους, γεγονός που μαρτυρεί πολλά για τους λόγους για τους οποίους στράφηκε στον φασισμό, παρόλο που ήταν γιος σοσιαλιστών.

Αν και βίαιος και ανασφαλής, είχε πολλές θαυμάστριες και οι ερωμένες του ήταν δεκάδες. Μόλις ανέβηκε στην εξουσία το 1922, λάμβανε δεκάδες γράμματα ελεύθερων και παντρεμένων γυναικών, τα οποία μελετούσε το προσωπικό του για να επιλέξει ποιες θα ήταν εκείνες που θα είχαν την «ευκαιρία» να γίνουν ερωμένες του. Όπως όμως αναφέρουν διάφορες μαρτυρίες, το σεξ μαζί του δεν διαρκούσε πάνω από πέντε λεπτά και οι παρτενέρ του σπανίως απολάμβαναν την πράξη. Αυτό που τις τραβούσε πάνω του ήταν περισσότερο η εξουσία, την εξουσία για την οποία ο ίδιος τόσο διψούσε.

Η μοναδική γυναίκα που φάνηκε να ενδιέφερε περισσότερο τον Μουσολίνι δεν ήταν καν η σύζυγός του, Ρακέλε, αλλά η ερωμένη του, Κλαρέτα. Η τύχη της ήταν ίδια με του πολυαγαπημένου της φασίστα ηγέτη. Εκτελέστηκε από τους παρτιζάνους και το νεκρό σώμα της κρεμάστηκε στην Πιατσάλε Λορέτο του Μιλάνου, όπου χλευάστηκε από τον λαό.