Βίαιη απομάκρυνση άνδρα από πτήση της United Airlines, λόγω υπεράριθμων κρατήσεων

Βίαιη απομάκρυνση άνδρα από πτήση της United Airlines, λόγω υπεράριθμων κρατήσεων
TYLERBRIDGES

Τη βίαιη απομάκρυνση άνδρα από μια πτήση της United Airlines από το Σικάγο την Κυριακή, μετά από υπεράριθμων κρατήσεων, δείχνει βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον άνδρα να φωνάζει καθώς προσωπικό ασφαλείας τον σηκώνει παρά τη θέλησή του από τη θέση του, με αποτέλεσμα το κεφάλι του να χτυπήσει σε έναν βραχίονα. Μετά τον σέρνουν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, καθώς τρομαγμένοι αυτόπτες μάρτυρες καταγράφουν το περιστατικό στα τηλέφωνά τους και φωνάζουν διαμαρτυρόμενοι.

«Θεέ μου, τι κάνεις; Όχι, αυτό είναι λάθος» φωνάζει μια γυναίκα, καθώς βλέπει να σέρνουν τον άνδρα μπροστά στα πόδια της. «Ω Θεέ μου, δείτε τι του κάνατε! Ω Θεέ μου».

Κάποιος άλλος υποστήριξε ότι είχαν σκιστεί τα χείλια του.

Η Όντρα Ντ. Μπρίτζες, που ανέβασε βίντεο του περιστατικού στο Facebook, δήλωσε στη The Courier-Journal πως το προσωπικό της αερογραμμής ζητούσε έναν εθελοντή για να δώσει τη θέση του πριν ολοκληρωθεί η επιβίβαση, και πρόσφεραν στους επιβάτες 400 δολάρια και διαμονή σε ξενοδοχείο. Αφού τελείωσε η επιβίβαση, το προσωπικό ανακοίνωσε πως αναζητούνταν τέσσερις εθελοντές για να δώσουν τις θέσεις τους, ώστε εργαζόμενοι της United που έπρεπε να είναι στο Λούισβιλ τη Δευτέρα να τις πάρουν. Το ποσό ανέβηκε στα 800 δολάρια, και στους επιβάτες ανακοινώθηκε πως το αεροπλάνο δεν θα έφευγε μέχρι να προσφερθούν τέσσερα άτομα.

Όταν κανείς δεν προσφέρθηκε, το προσωπικό ανακοίνωσε πως ένας υπολογιστής θα επέλεγε τέσσερα άτομα. Ένα ζευγάρι συνεργάστηκε και αποχώρησε. Ο τρίτος επιβάτης που επελέγη ήταν ο άνδρας στο βίντεο.

Ένας χρήστης του Twitter που επίσης ανέβασε το βίντεο αυτού του περιστατικού είπε πως η αερογραμμή ζήτησε τέσσερις εθελοντές «για προσωπικό που έπρεπε να είναι στη δουλειά την επόμενη μέρα».

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση. «Αφού η ομάδα μας ζήτησε εθελοντές, ένας πελάτης αρνήθηκε να βγει από το αεροσκάφος με τη θέλησή του και κλήθηκαν οι αρχές στην πύλη. Ζητούμε συγγνώμη για την κατάσταση. Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον πελάτη που απομακρύνθηκε θα έπρεπε να ζητηθούν από τις αρχές».

Η Μπρίτζες έγραψε στο Facebook πως ο επιβάτης δεν ήθελε να κατεβεί επειδή είναι γιατρός που έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο το πρωί. «Δεν ήθελε να κατεβεί. Τρομάξαμε και αηδιάσαμε» έγραψε σχετικά.

Δημοφιλή