ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2017 16:00 EEST | Updated 19/04/2017 16:00 EEST

Τζιμ Μάτις: Θα υπερνικήσουμε την επιρροή του Ιράν στην Μέση Ανατολή

Pool via Getty Images
RIYADH, SAUDI ARABIA - APRIL 19: U.S. Defense Secretary James Mattis (L) departs after meeting with Saudi Arabia's Deputy Crown Prince and Defense Minister Mohammed bin Salman (R) at the Ministry of Defense on April 19, 2017 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Jonathan Ernst - Pool/Getty Images)

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι το Ιράν διαδραματίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά η επιρροή που ασκεί θα ξεπεραστεί για να επιτευχθεί μια λύση για τον πόλεμο της Υεμένης, μέσα από τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Όπου υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή, θα βρούμε το Ιράν», δήλωσε ο Μάτις σε δημοσιογράφους στο Ριάντ, έπειτα από συνάντησή του με ανώτερους αξιωματούχους του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

«Θα χρειαστεί να υπερνικήσουμε τις απόπειρες του Ιράν να αποσταθεροποιήσει ακόμη μια χώρα δημιουργώντς ακόμη μια πολιτοφυλακή στα πρότυπα της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, αλλά η ουσία είναι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο γι’ αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)