ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/05/2017 14:31 EEST | Updated 03/05/2017 14:31 EEST

Την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν οι φωτογραφίες Πολάκη από το Νοσοκομείο Ζακύνθου

Facebook

Τις αντιδράσεις της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε για άλλη μια φορά, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης, ο οποίος έχει ως δεύτερη ιδιότητα εκείνη του χειρουργού, είχε επισκεφτεί το Νοσοκομείου Ζακύνθου και έδωσε το «παρών» σε χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών. Στην συνέχεια, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες από τον χώρο του χειρουργείου, φορώντας την χειρουργική ποδιά.

Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία δεν κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό ότι «δεν τηρεί το ιατρικό πρωτόκολλο του χειρουργικού τομέα και καταλύει κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι χώροι του Νοσοκομείου είχαν εξεταστεί από επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, μετά από  περιστατικά άρνησης χειρουργών να διενεργήσουν επεμβάσεις με τη χρήση του κεντρικού δικτύου αερίων, επικαλούμενοι θέματα ασφαλείας. Η επιτροπή είχε καταλήξει ότι η ομαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου είναι εφικτή και ασφαλής.

Sponsored Box