Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει τις πόλεις ανά τον κόσμο που οι άνθρωποι απολαμαμβάνουν περισσότερο το σεξ

Ποιες πόλεις ανά τον κόσμο κρατούν τα σκήπτρα στο σεξ; (και τι συμβαίνει στην Αθήνα)

Οι πόλεις είναι πάνω από όλα οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές και όσο και αν η αρχιτεκτονική, οι υποδομές κλπ παίζουν σημαντικό ρόλο, όταν θέλουμε να περιγράψουμε την αύρα μιας πόλης το πιο πιθανό είναι ότι θα καταφύγουμε σε περιγραφές για τους ανθρώπους που την κατοικούν και κινούνται σε αυτή, για τις συνήθειες τους, τον τρόπο που εκφράζονται και συμπεριφέρονται.

Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ πως κάποιες πόλεις που μπορεί να έχετε επισκεφθεί διαφέρουν σημαντικά από άλλες επειδή ο ερωτισμός που εκπέμπουν οι άνθρωποι είναι πιο έντονος, ή επειδή η στάση τους απέναντι στο σεξ και την σεξουαλικότητα τη δική τους και των άλλων είναι πιο ώριμη ή ακόμη επειδή είναι πιο ανοιχτοί σε σεξουαλικούς πειραματισμούς και στη διαφορετικότητα;

Αυτά τα πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά των μεγαλουπόλεων θέλησε να εξετάσει η εταιρεία Lazeeva η οποία δημιουργεί εφαρμογές που παρέχουν υλικό για ενηλίκους και υπόσχεται να διεγείρει το μυαλό και τις αισθήσεις των πελατών της. Η επιτυχία της οφείλεται φυσικά στο ότι εφαρμόζει επιστημονικές μεθόδους για να διερευνήσει και να καθορίσει παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή.

Τώρα λοιπόν διεξήγαγε μια έρευνα σε δείγμα 450.000 ατόμων, ηλικίας 18 έως 70 ετών που ζουν σε 200 πόλεις ανά τον κόσμο και προσπάθησε να συλλέξει δεδομένα εστιάζοντας σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες («Libido, «Sex in the City» και «Society and Sex») υποβάλλοντες ερωτήσεις για 10 επιμέρους ζητήματα που αφορούν : από το πόσο σεξουαλικά ενεργοί και ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή είναι οι συμμετέχοντες, έως τη στάση τους απέναντι σε σεξουαλικούς πειραματισμούς, στο πορνό, στην αντισύλληψη, στην LGBT κοινότητα, στην ισότητα των φίλων κα.

Βάσει των δεδομένων που συλλέχθηκαν, κάθε χώρα συγκέντρωσε μια βαθμολογία για κάθε ένα από τα 10 θέματα για τα οποία ερωτήθηκαν οι συμμετέχοντες και βάσει αυτών διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Από τις 200 πόλεις, στην τελική κατάταξη αυτών που έχουν την πιο θετική στάση απέναντι στο σεξ, έμειναν οι μισές αφού στις άλλες ήταν αδύνατον να συγκεντρωθούν επαρκή και ασφαλή στοιχεία κυρίως εξαιτίας των ταμπού που εμπόδισαν την λήψη απαντήσεων.

 • Πρώτη πόλη λοιπόν που ξεχωρίζει για τη θετική της στάση απέναντι στο σεξ αναδείχθηκε το Παρίσι με συνολικό σκορ 86,5. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως αν και είχε ικανοποιητική βαθμολογία σε θέματα αποδοχής μελών της LGBT κοινότητας (9,7), έχει μόλις 6,6% σε θέματα ισότητας των φίλων.
 • Το Παρίσι ακολουθεί με μικρή διαφορά (86,15) το Ρίο ντε Τζανέιρο με ένα απόλυτο 10 σε ό,τι αφορά το πόσο σεξουαλικά ενεργοί είναι αλλά και το πόσο ανοιχτοί είναι σε σεξουαλικούς πειραματισμούς αλλά και με πολύ χαμηλή βαθμολογία (4,5 και 5,75) σε θέματα αντισύλληψης και ισότητας των φύλων.
 • Μάλιστα στην ισότητα των φύλων φαίνεται να «πάσχουν» οι περισσότερες πόλεις όχι μόνο της πρώτης 10αδας αλλά και οι 100 πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως πχ η Ζυρίχη, η Γενεύη, το Όσλο και μερικές ακόμη.
 • Στην τρίτη θέση με 84 βαθμούς έρχεται το Λονδίνο που φαίνεται να μην είναι τόσο θετικό στο πορνό αλλά να κερδίζει ένα 10άρι και να αναδεικνύεται στην απόλυτη LGBT friendly πόλη.
 • Η 10άδα των πόλεων με την πιο θετική στάση απέναντι το σεξ συμπληρώνεται από: το Λος Άντζελες, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, το Σάο Πάολο, το Λας Βέγκας, την Ίμπιζα και το Άμστερνταμ με βαθμολογίες από 80,9 έως 73,65.
 • Η
  • Αθήνα
  δυστυχώς βρέθηκε στην 88η θέση με συνολική βαθμολογία 31,7 και εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία σε όλες ζητήματα στα οποία εστιάζει η έρευνα με εξαίρεση τα ευρήματα σχετικά με το πόσο σεξουαλικά ενεργοί είναι οι Αθηναίοι (8,2) ενώ πάνω από τη βάση με 6,1 και 6,3 συγκεντρώνουν μόνο σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία ενηλίκων σε κέντρα και χώρους που είναι διαθέσιμα στην πόλη και στην ανταλλαγή σεξουαλικών παρτενέρ. Σε όλες τις άλλες υποκατηγορίες η βαθμολογία της Αθήνας είναι κάτω από τη βάση.
 • Οι 10 πόλεις που βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις της λίστας (από 91η έως 100η) είναι οι: Τσενάι (Ινδία), Μιλάνο (Ιταλία), Αννόβερο (Γερμανία), Τόκιο (Ιαπωνία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Λιντς (Αυστρία), Γκραζ (Αυστρία), Βελιγράδι (Σερβία), Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και Κορκ (Ισλανδία).
 • Τέλος, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε και ποια είναι η πιο δημοφιλής λέξη αναζήτησης σε πορνογραφικές ιστοσελίδες. Λέξεις όπως μασάζ, λεσβία, ΜΙLF είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών σε αρκετές πόλεις αλλά η Αθήνα ξεχώρισε και σε αυτό αφού η πιο δημοφιλής λέξη ήταν «διάσημη».