ΔΙΕΘΝΕΣ
16/06/2017 18:18 EEST | Updated 16/06/2017 18:25 EEST

«Δειλή» «ντροπή σου»: Πολίτες αποδοκίμασαν την Τερέζα Μέι ενώ επισκεπτόταν εκκλησία και αυτή έφυγε από την πίσω πόρτα

Britain's Prime Minister, Theresa May, arrives at 10 Downing Street, in central London, Britain June 15, 2017. REUTERS/Toby Melville
Toby Melville / Reuters
Britain's Prime Minister, Theresa May, arrives at 10 Downing Street, in central London, Britain June 15, 2017. REUTERS/Toby Melville

Την κακή εντύπωση που προκάλεσε η επίσκεψή της στο Grenfell Tower φαίνεται να προσπάθησε να «διορθώσει» η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, την Παρασκευή...αλλά για άλλη μια φορά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε, καθώς εισέπραξε τις αποδοκιμασίες του κοινού.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός συναντούσε θύματα, κατοίκους και εθελοντές σε εκκλησία στο βόρειο Κένσινγκτον, από την οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει εσπευσμένα, φεύγοντας από πίσω πόρτα, καθώς πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή φώναζαν «δειλή» και «ντροπή σου», με αστυνομικούς να τους συγκρατούν. Σημειώνεται πως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, μια ώρα πριν είχαν λάβει χώρα διαμαρτυρίες μπροστά από το δημαρχείο της περιοχής.

Σύμφωνα με την Telegraph, ήταν περίπου 70 τα άτομα που όρμησαν στο αυτοκίνητο με το οποίο απομακρύνθηκε τελικά η Μέι, η οποία είχε παραμείνει στο εσωτερικό της εκκλησίας περίπου για 40 λεπτά. Όσο το πλήθος αυξανόταν, αυξανόταν και η οργή, με πολλούς να φωνάζουν πως επρόκειτο για μια κίνηση δημοσίων σχέσεων. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες την περίμεναν στην έξοδο, αλλά αυτή βγήκε από πίσω πόρτα.