ΔΙΕΘΝΕΣ
22/06/2017 11:48 EEST | Updated 22/06/2017 11:48 EEST

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση σχετικά με τα δικαιώματα των Ευρωπαίων στην Βρετανία μετά το Brexit

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Britain's Prime Minister Theresa May arrives at the Europa Building, the main headquarters of European Council, in Brussels ahead of the EU leaders summit, in Brussels, on June 22, 2017. / AFP PHOTO / Emmanuel DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι σήμερα, Πέμπτη, θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους της για τα σχέδιά της αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία μετά το Brexit και χαρακτήρισε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ένωση «πολύ εποικοδομητική».

«Προτείνουμε την προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων και των Βρετανών πολιτών καθώς αποχωρούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σε δημοσιογράφους προσερχόμενη στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, όπως ανέφερε το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, επικαλούμενο πηγές της ΕΕ, η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν να μοιραστούν τους ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς φορείς για τις τράπεζες και τα φάρμακα μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) θα μεταφερθεί από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) στη Λίλ, ανέφερε το περιοδικό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post