Γυναίκα έχασε τα πόδια και το αριστερό της χέρι μετά από τσίμπημα εντόμου

Γυναίκα έχασε τα πόδια και το αριστερό της χέρι μετά από τσίμπημα εντόμου
Dengue, zika, chikungunya and Mayaro fever mosquito (aedes aegypti) on human skin
Dengue, zika, chikungunya and Mayaro fever mosquito (aedes aegypti) on human skin
TacioPhilip via Getty Images

Μια γυναίκα στην Κολωνία της Γερμανίας έχασε και τα δύο της πόδια και το αριστερό της χέρι, αφού την τσίμπησε ένα έντομο ενώ πετούσε σκουπίδια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, το περιστατικό έλαβε χώρα στα μέσα του Μαρτίου, αλλά η είδηση κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.

Η Σόνια Κούγιας, 43 ετών, περνούσε την ημέρα της κανονικά στη δουλειά της (καθαρίστρια) και έβγαζε τα σκουπίδια όταν την τσίμπησε ένα έντομο στο χέρι.

«Αντιλήφθηκα αμέσως ένα εξόγκωμα. Μετά ζαλίστηκα, άρχισα να κρυώνω και να πονάω. Συνάδελφος κάλεσε ασθενοφόρο» δήλωσε στην Express.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Φρέχεν. «Η Σόνια ήταν σε ένα φορείο στον διάδρομο, έκανε εμετό και δεν φαινόταν καλά» είπε ο σύζυγός της, Άντι. Ωστόσο ο γιατρός την άφησε να φύγει μετά από μια εξέταση, κάτι που στον Άντι φάνηκε αδιανόητο.

Στο σπίτι τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν, και η γυναίκα πήγε ξανά στο νοσοκομείο (σε άλλο, αυτή τη φορά) όπου έπεσε σε κώμα.

Όπως διαπιστώθηκε, το τσίμπημα του εντόμου οδήγησε σε μόλυνση με στρεπτόκοκκο και η κατάσταση επιδεινώθηκε, οδηγώντας σε σήψη. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η μόλυνση προέκυψε λόγω του τσιμπήματος ή λόγω του ξυσίματος που το ακολούθησε.

«Μπορούσες να δεις ότι τα μέλη της πέθαιναν, τα χέρια και τα πόδια της μαύριζαν» είπε ο σύζυγός της. Εν τέλει, η ζωή της σώθηκε, αλλά χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν τα πόδια της και το αριστερό της χέρι.

«Αν έχεις περίεργα συμπτώματα, πρέπει να πας κατευθείαν σε γιατρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι μπορούσε να συμβεί. Το αποδέχτηκα γρήγορα, και σκέφτηκα πως “επέζησα, είμαι ακόμα εδώ. Έμαθα πώς να εκτιμώ τη ζωή ξανά» είπε η ίδια.

Δημοφιλή