Κόβετε λάθος το ψωμί όλη σας τη ζωή αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξετε συνήθειες

A woman from a Mennonite community slices bread for breakfast as her son looks on at their home in Cuauhtemoc November 9, 2012.  More than a century after Mennonite farmers left Russia for North America in search of new lands and religious freedom, hundreds of their descendants in Mexico are thinking about completing the circle. Shortage of farmland, drought and conflict with rivals have made some Mennonites in northern Mexico wonder if the best way of providing for their families is to go back to the plains of eastern Europe their ancestors left in the 19th century.  Picture taken November 9, 2012. To match Feature MEXICO-MENNONITES/      REUTERS/Jose Luis Gonzalez (MEXICO - Tags: FOOD SOCIETY RELIGION)
A woman from a Mennonite community slices bread for breakfast as her son looks on at their home in Cuauhtemoc November 9, 2012. More than a century after Mennonite farmers left Russia for North America in search of new lands and religious freedom, hundreds of their descendants in Mexico are thinking about completing the circle. Shortage of farmland, drought and conflict with rivals have made some Mennonites in northern Mexico wonder if the best way of providing for their families is to go back to the plains of eastern Europe their ancestors left in the 19th century. Picture taken November 9, 2012. To match Feature MEXICO-MENNONITES/ REUTERS/Jose Luis Gonzalez (MEXICO - Tags: FOOD SOCIETY RELIGION)

Τελευταία, μαθαίνουμε για πολλές μας συνήθειες ότι τις εφαρμόζουμε λάθος στην καθημερινότητά μας. Από το πώς δένουμε τα κορδόνια μας μέχρι το πώς να σουρώνουμε τα μακαρόνια, είναι λες και όλα -λίγο έως πολύ- τα έχουμε μάθει λάθος σε αυτή τη ζωή. Σε αυτή την ιδιότυπη λίστα έρχεται να προστεθεί και ο τρόπος που κόβουμε το ψωμί.

Οι περισσότεροι από εσάς (και από εμάς, δεν θα το κρύψουμε άλλωστε) μέχρι σήμερα κόβατε το ψωμί από την κορυφή προς τα κάτω. Με αυτή την τεχνική, λογικά πολύ δύσκολα καταφέρνατε να έχετε λεπτοκομμένες φέτες, ειδικά σε αφράτο ψωμί που κουνιέται καθώς κόβεται.

Η εργαζόμενη σε εστιατόριο, Sarah Jampel, έγραψε στον ιστότοπο Food52 το σωστό τρόπο να κόβουμε το ψωμί μας. Ποιος είναι αυτός; Αντί να ξεκινάτε από την κορυφή και να καταλήγετε σταδιακά στο τέλος, γυρίστε τη φρατζόλα στο πλάι και ξεκινήστε από εκεί να κόβετε το ψωμί σας.

Έτσι, θα βρείτε από την αρχή κόρα και θα είναι πιο εύκολο να κόψετε στο πάχος που θέλετε τη φέτα σας.