ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/11/2017 11:43 EET | Updated 29/11/2017 12:56 EET

Βαρύτατες κατηγορίες για τους εννέα Τούρκους που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική

Eurokinissi

Ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκαν το μεσημέρι τα εννέα άτομα, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται να συμμετείχαν στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο και στόχευαν στην επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην Ελλάδα, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Κατά την προσαγωγή των κατηγορουμένων στον εισαγγελέα, περίπου 15 αλληλέγγυοι φώναζαν συνθήματα υπέρ τους ενώ ανάρτησαν και πανό.

Διαβάστε σχετικά:

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:

- Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση,

- Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών,

- Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών,

- Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων,

- Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής,

- Παράνομη οπλοκατοχή (που αφορά σουγιάδες που κατασχέθηκαν), και

- Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων τους, Αλέκας Ζορμπαλά και Γιάννας Κούρτοβικ, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται» καθώς οι ίδιοι «είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο είτε ήδη έχουν λάβει».

Αναφερόμενες στα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, οι συνήγοροι τόνισαν πως πρόκειται για αντικείμενα τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου», ενώ για τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, τόνισαν πως οι εντολείς τους δεν γνωρίζουν τίποτα καθώς στα διαμερίσματα που συνελήφθησαν, «δεν υπήρχε κάποιο όπλο».

Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν μέσω των συνηγόρων τους και «βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό τους», τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Η Αλέκα Ζορμπαλά, είπε πως οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 άνδρες της αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπεια τους, τους έκαναν κανονική επίθεση».

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Στο μεταξύ αναμένεται εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)