Η Τέιλορ Σουίφτ σπάει την απολιτίκ σιωπή της υπέρ των Δημοκρατικών

Η Τέιλορ Σουίφτ σπάει την απολιτίκ σιωπή της υπέρ των Δημοκρατικών
|
Open Image Modal
Steve Marcus / Reuters

Μέχρι σήμερα η Τέιλορ Σουίφτ δεν είχε κάνει κανένα πολιτικό σχόλιο δημόσια, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική, κυρίως κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016. 

Τώρα, η δημοφιλής τραγουδίστρια «σπάει» τη σιωπή της, υποστηρίζοντας όχι έναν αλλά δυο πολιτικούς:  τον Δημοκρατικό του Τενεσί Φιλ Μπρεντέσεν για τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τον Τζιμ Κούπερ για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

«Στο παρελθόν, ήμουν διστακτική στο να εκφράσω δημόσια τις πολιτικές μου απόψεις, αλλά λόγω διάφορων γεγονότων στη ζωή μου και στον κόσμο, αισθάνομαι διαφορετικά τώρα για αυτό», έγραψε η Σουίφτ σε ανάρτηση στο Instagram. 

Η Σουίφτ είπε ότι τους υποστηρίζει επειδή «δεν μπορεί να ψηφίσει κάποιον ο οποίος δεν έχει τη θέληση να παλέψει για την αξιοπρέπεια όλων των Αμερικανών, ανεξαρτήτου του χρώματος στο δέρμα, του φύλου ή του ποιου αγαπάνε». 

Κι ενώ η Σουιφτ έχει πει ότι θα ήθελε να συνεχίσει να ψηφίζει για τις γυναίκες, έγραψε ότι το ιστορικό ψηφοφορίας της βουλευτίνας των Ρεπουμπλικανών Μάρσα Μπλάκμπερν την τρομάζει. Σχολίασε την αναμέτρηση της Μπλαμπερν για τη γερουσία και το γεγονός ότι είναι αντίθετη με την ίση αμοιβή γυναικών-ανδρών και τον γάμο των ομοφυλόφιλων - μάλιστα στηρίζει εταιρείες που αρνούνται να εξυπηρετήσουν ομοφυλόφιλους - και ψήφισε εναντίον της επανεξουσιοδότησης του οργανισμού που προστατεύει τις γυναίκες που υπέστησαν ενδοοικογενειακή βία.

«Αυτές δεν είναι οι δικές μου αρχές από το Τενεσί», έγραψε η Σουίφτ. Ο Μπρεντέσεν έγραψε στο Τουίτερ: «Είμαι ευγνώμων που έχω τη στήριξή του και για το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι με καταγωγή από το Τενεσί είναι έτοιμοι να αφήσουν τις κομματικές φωνές και να αρχίσουν να αγωνίζονται. Ευχαριστώ Τέιλορ για τα ευγενικά σου σχόλια».

Η τραγουδίστρια τελείωσε το μήνυμά της με μια παράκληση: «Σας παρακαλώ, ενημερωθείτε για τους υποψήφιους της πολιτείας σας και ψηφίστε με βάση αυτόν που εκπροσωπεί ή είναι κοντά στις αξίες σας. Πρέπει να ψηφίσουμε όπως και να έχει».

Πολλοί θαυμαστές ενθουσιάστηκαν με την τολμηρή κίνηση της Σουίφτ, άλλοι ήταν έξαλλοι.

 

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.