Η ομορφιά του γυμνού σώματος μέσα από ασκήσεις γιόγκα

Η ομορφιά του γυμνού σώματος μέσα από ασκήσεις γιόγκα
|

Την γιόγκα την γνωρίζουμε όλοι. Ξέρουμε ότι είναι πολύ καλή τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό. Αν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, και στην Ελλάδα, λίγοι γνωρίζουν τη νέα τάση που έχει κατακτήσει την Αμερική και ονομάζεται «naked yoga» (γυμνή γιόγκα).

Σας φαίνεται περίεργο και άβολο; Εάν ρίξετε μία ματιά σε αυτόν τον λογαριασμό του Instagram, που ονομάζεται «Nude Yoga Girls» θα συνειδητοποιήσετε ότι η γυμνή γιόγκα είναι ένα από τα πιο όμορφα και καθόλου χυδαία πράγματα.

Το μοντέλο/ φωτογράφος που φαίνεται να κάνει αυτές τις απαιτητικές ασκήσεις γιόγκα έχει καταφέρει να προσελκύσει πάνω από 250.000 followers με τα ασπρόμαυρα πορτραίτα της.

Αν και οι λέξεις «μοντέλο» και «γυμνό» δεν μοιάζουν να είναι η τέλεια συνταγή για μαθήματα γιόγκα, οι φωτογραφίες της 25χρονης δείχνουν το ανθρώπινο σώμα με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο και αποτελούν έναν οδηγό για όποιον θέλει να ακολουθήσει την γιόγκα.

«Θέλω να δείξω ότι η γύμνια δεν χρειάζεται να είναι κάτι σεξουαλικό», είπε το μοντέλο που βρίσκεται πίσω από τον συγκεκριμένο λογαριασμό και επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, στην Huffington Post.

«Το ανθρώπινο σώμα είναι όμορφο και οι πόζες και οι μορφές φαίνονται καλύτερα χωρίς καθόλου ρούχα. Ήθελα να αφαιρέσω οτιδήποτε είναι αχρείαστο από τις φωτογραφίες του λογαριασμού. Το γυμνό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται ταμπού και από την άλλη η γύμνια και η ωμότητα των φωτογραφιών μου αντικατοπτρίζουν αυτό που θέλω να πω στους ανθρώπους μέσα από τον λογαριασμό μου.»

Η 25χρονη κάνει γιόγκα, κυρίως, στο σπίτι της, ενώ μερικές φορές παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.