Τι δουλειά έκαναν έξι διαβόητοι δικτάτορες πολύ πριν πάρουν την εξουσία

Τι δουλειά έκαναν έξι διαβόητοι δικτάτορες πολύ πριν πάρουν την εξουσία
|
Open Image Modal
Adolf Hitler and Benito Mussolini in Munich, Germany, ca. June 1940.
Marion Doss/Flickr

Η ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις παρανοϊκών δικτατόρων, που αιματοκύλισαν τον κόσμο. Κάποιων οι επιλογές ήταν συνειδητές- κάποιοι άλλοι πάλι τις συνδύαζαν με απίστευτα παρανοϊκή συμπεριφορά, που παραπέμπει σε ψυχικές ασθένειες.

Κανείς όμως από αυτούς δεν ξεκίνησε με την εξουσία στα χέρια. Όλοι τους αρχικά εργάστηκαν κάνοντας κάτι άλλο πριν αναλάβουν την εξουσία. Ας μάθουμε που εργαζόντουσαν επτά διαβόητοι δικτάτορες πολύ πριν γίνουν γνωστοί.

The 7 day jobs of brutal dictators
Pol Pot - Δάσκαλος(01 of06)
Open Image Modal
Γεννιέται ως Σαλόθ Σαρ στις 19 Μαΐου 1928 στην επαρχία της Καμπότζης. Το 1949, θα λάβει κρατική υποτροφία για σπουδές στην ηλεκτρονική και τη ραδιοφωνία στο Παρίσι, με τον νεαρό Πολ Ποτ να περνά ωστόσο τον χρόνο του στη Γαλλία όχι μέσα στις πανεπιστημιακές αίθουσες αλλά στο προαύλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος. Πριν εξελιχθεί σε διαβόητο δικτάτορα ο Pol Pot ήταν δάσκαλος. Από το 1954 έως το 1963 δίδασκε σε ιδιωτικό σχολείο στο Phnom Penh της Καμπότζης, από όπου απολύθηκε εξαιτίας των κομμουνιστικών του ιδεών. (credit:Universal History Archive via Getty Images)
Adolf Hitler - Καλλιτέχνης(02 of06)
Open Image Modal
Το όνειρό του ήταν να σπουδάσει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης. Η Ακαδημία απέρριψε δύο φορές την αίτησή του (1907 και 1908), λόγω έλλειψης ταλέντου. (credit:Universal History Archive via Getty Images)
François Duvalier - Γιατρός(03 of06)
Open Image Modal
Ο πρόεδρος της Αϊτής François Duvalier ή Papa Doc, ήταν στην πραγματικότητα γιατρός, πράγμα που εξηγεί το ψευδώνυμό του. Τελείωσε την ιατρική το 1943 και εργάστηκε για λίγα χρόνια σε νοσοκομεία της Αϊτής.Αργότερα έφυγε για την Αμερική, όπου σπούδασε στο νοσοκομείο του Μίσιγκαν Δημόσια Υγεία, σύντομα έγινε μέλος της επιτροπής ενημέρωσης για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών που έπλητταν κυρίως τους φτωχούς. Τελικά, κατάφερε να γίνει πρόεδρος της Αϊτής. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Benito Mussolini - Συγγραφέας(04 of06)
Open Image Modal
Πριν γίνει αυτό που μαρτυρά η ιστορία, ο αρχηγός των φασιστών στην Ιταλία, ήταν συγγραφέας. Ο ίδιος εργαζόταν σε μια σοσιαλιστική εφημερίδα την "Popolo d’Italia", για λογαριασμό της οποίας έγραψε μια σειρά κειμένων που δημοσιεύτηκαν σαν μυθιστόρημα.Το μυθιστόρημα του ήταν γεμάτο βία και τρόμο, γεγονός που, μάλλον, προμήνυε την μετέπειτα εξέλιξη του ηγέτη του Φασιστικού Κόμματος Ιταλίας. (credit:Print Collector via Getty Images)
Bashar al-Assad - Οφθαλμιατρος(05 of06)
Open Image Modal
Δεν ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική. Έμελλε να γίνει οφθαλμίατρος.Ωστόσο, με το θάνατο του αδελφού του Μπασέλ, επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σπούδαζε, και συμφώνησε να υπηρετήσει την πατρίδα του και τον πατέρα του. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Muammar Gaddafi - Βοσκός(06 of06)
Open Image Modal
Καταγόταν από οικογένεια Βεδουίνων νομάδων.Γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1942.Πριν σπουδάσει νομική ήταν βοσκός. Την 1η Σεπτεμβρίου του 1969, μια μικρή ομάδα από αξιωματικούς του στρατού υπό την ηγεσία του έκανε πραξικόπημα και ανέτρεψε τον βασιλιά Ίντρις, ενώ ο τελευταίος παραθέριζε στην Ελλάδα (credit:شبكة برق | B.R.Q/Flickr)