Το απλούστατο τρικ που ωριμάζει το αβοκάντο μας σε χρόνο dt

Για να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να περιμένουμε.
Open Image Modal
RobinOlimb via Getty Images

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από μια τρυφερή και κρεμώδη φέτα αβοκάντο στη σαλάτα μας, στα αυγά ή στο αγαπημένο μας αβοκάντο τοστ. Ωστόσο, όσο υπέροχο κι αν είναι να απολαμβάνει κανείς το συγκεκριμένο φρούτο σε κάθε του εκδοχή, ορισμένες φορές είναι απίστευτα απογοητευτικό να χρειαζόμστε το αβοκάντο μας εδώ και τώρα και αυτό που έχουμε στα χέρια μας να είναι σκληρό σαν πέτρα, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι έτοιμο για φάγωμα.

 

Εάν τα αβοκάντο μας είναι ακόμη αρκετώ ώριμα, μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι της αναμονής, έως ότου τα φρούτα μας είναι αρκετά μαλακά ώστε να τα απολαύσουμε. Ωστόσο ποιος διατίθεται να πετάξει τον χρόνο του έτσι; Ευτυχώς, υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να επιταχύνουμε την ωρίμανση του αβοκάντο.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα που καλλιεργούνται στα δέντρα, τα αβοκάντο δεν ωριμάζουν μέχρι να συγκομιστούν. Τα ανώριμα αβοκάντο διατηρούν ένα ανοιχτό πράσινο εξωτερικό περίβλημα και είναι αρκετά σκληρά όταν τα πιέζουμε.

 

Ενδεικτικό σημάδι ότι τα αβοκάντο μας είναι ώριμα και έτοιμα να τα απολαύσουμε, είναι το χαρακτηριστικό σκούρο πράσινο χρώμα στη φλούδα τους. Επιπλέον, καθώς ωριμάζουν, τα αβοκάντο σταδιακά μαλακώνουν. Έτσι, όταν πιέζουμε ένα αβοκάντο στην παλάμη μας, πρέπει να υφίσταται μικρές αλλοιώσεις, χωρίς ωστόσο να καταλήξει να μας λερώσει.

Πώς θα βοηθήσουμε τα αβοκάντο μας να ωριμάσουν το συντομότερο δυνατόν

Υπάρχει τρόπος να ωριμάσει το αβοκάντο μας, ακόμα και όταν ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας. Η Αμάντα Ιζκιέρδο, διαιτολόγος που εργάζεται για το Hass Avocado Board, συνιστά «Ο πιο γρήγορος και απλός τρόπος να ωριμάσει ένα άγουρο αβοκάντο είναι να το τοποθετήσουμε σε μια χάρτινη σακούλα της μαναβικής, παρέα με ένα μήλο ή μια μπανάνα για δύο έως τρεις ημέρες μέχρι να ωριμάσει».

 

Η συγκεκριμένη τεχνική λειτουργεί χάρις σε μια φυτική ορμόνη που ονομάζεται αιθυλένιο, η οποία περιέχεται σε φρούτα όπως τα μήλα και οι μπανάνες. Το αιθυλένιο ενεργοποιεί τη διαδικασία ωρίμανσης, ενώ μέσα στη χάρτινη σακούλα, τα αέρια αιθυλενίου που παράγονται από τα μήλα και τις μπανάνες παγιδεύονται, αναγκάζοντας όλους μαζί τους καρπούς να ωριμάσουν πιο γρήγορα.

Επομένως, η επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης του αβοκάντο δεν απαιτεί φανταχτερά παρασκευάσματα ή περίπλοκες συνταγές. Η απλή πράξη της τοποθέτησης των αβοκάντο μας σε μια χάρτινη σακούλα με ένα μήλο ή μια μπανάνα είναι το μόνο που χρειάζεται.

Πηγή: eatthis