Την ανυπομονησία που έχει ο ίδιος, η ομάδα του ΟΦΗ, αλλά και ολόκληρη η Κρήτη για τον αυριανό (25/04, 20:30) σπουδαίο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, εξέφρασε μέσω της συνέντευξης Τύπου ο Χρήστος Κόντης. Ο Έλληνας προπονητής ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του έχει την ψυχολογία, το μομέντουμ και την πεποίθηση να χτυπήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα ίσα, καθώς άπαντες στο «στρατόπεδό» της θα δώσουν τα πάντα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Advertisement
Advertisement

«Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ΠΑΟΚ για τους ανθρώπους που έφυγαν. Ο τελικός είναι κάτι μεγάλο για εμάς, ιστορικό παιχνίδι που όλη η Κρήτη περιμένει με ανυπομονησία όπως και εμείς. Ήρθαμε με καλή ψυχολογία, με μια πεποίθηση που μπορούμε να το χτυπήσουμε στα ίσα. Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, έχει κατακτήσει 4 τρόπαια στα τελευταία 10 χρόνια. Το όνειρό μας είναι τεράστιο, αυτό που έχουμε μέσα μας είναι ένα: Να παίξουμε, να παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να το χαρούμε και στο τέλος να καταφέρουμε να σηκώσουμε το τρόπαιο.

Μας προβληματίζει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει ταλέντο ατομικό και παίκτες που μπορούν να πάρουν μόνοι τους τα παιχνίδια. Μεσοεπιθετικά έχει παίκτες με τεράστιο ταλέντο και προσωπικότητα. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι με αυτοπεποίθηση, να κρατήσουμε την μπάλα όσο μπορούμε για να μην έχουμε την πίεση. Να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να αποκρούσουμε τον αντίπαλο, έχοντας την μπάλα στα πόδια μας.

Δεν είμαι σίγουρος αν το τάιμινγκ είναι ιδανικό. Στο μίνι-πρωτάθλημα που συμμετέχουμε κρίνεται η 5η θέση, όμως, αν πάρουμε το Κύπελλο δεν θα έχει σημασία. Αγωνιστικά αν το δεις έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε σε καλό μομέντουμ, είμαστε καλά να παίξουμε έναν τελικό και η στιγμή είναι ιδανική. Αυτό βέβαια θα το δούμε αύριο. Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, έχοντας αυτοπεποίθηση ως ομάδα».

Λουτσέσκου: Μπροστά στο τρόπαιο και πρέπει να δείξουμε την προσωπικότητα μας και τη δύναμη μας

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου του τελικού Κυπέλλου με τον ΟΦΗ περιέγραψε όσα έχει ζήσει την τρέχουσα σεζόν ο ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός του Δικεφάλου υποστήριξε ότι αυτά που ζει η ομάδα από την τραγωδία με τους οπαδούς στη Ρουμανία κι έπειτα, συνοψίζει τα 100 χρόνια ιστορίας του συλλόγου. Τόνισε ότι έχει περάσει ένας… τυφώνας από τις ψυχές όλων στον οργανισμό, αφού ο ίδιος έχασε τον πατέρα του, ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης τον αδερφό του, δολοφονήθηκε ο νεαρός Κλεομένης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ να ξαναδείξει το πρόσωπο που είχε δείξει: «Προσωπικά μπορώ να πω ότι είναι ένας ιδιαίτερος τελικός. Πρέπει να παραδεχτώ ότι για μένα κάθε παιχνίδι απαιτητικό είναι ξεχωριστό. Έτσι είμαι φτιαγμένος, να κερδίζω, αν δεν κερδίζω είμαι… νεκρός για κάποιες μέρες. Πέρασε από πάνω μας, από τις ψυχές μας, ένας… τυφώνας με πολλά άσχημα συναισθήματα. Η ιστορία της σεζόν, είναι παρόμοια με την ιστορία του ΠΑΟΚ. Έπρεπε να ξεπεράσουμε περίπλοκες δυσκολίες, ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο Κύπελλο, ένα από τα πιο δύσκολα. Στην Ευρώπη το ίδιο και στο πρωτάθλημα. Μετά είχαμε τις δύσκολες συγκυρίες με τους τραυματισμούς, κάποια από αυτά μέσα από… τρελές καταστάσεις. Από εκεί και πέρα οι απώλειες μέσα στη σεζόν, το παιχνίδι στη Λυών, στον δρόμο της Ρουμανίας, έπειτα η δολοφονία, μετά η απώλεια του Μιρτσέα, ο χαμός του αδελφού του κυρίου Σαββίδη, όλα αυτά επηρεάζουν τον οργανισμό, όμως είμαστε μπροστά σας εδώ. Μπροστά στο τρόπαιο και πρέπει να δείξουμε την προσωπικότητα μας και τη δύναμη μας. Επιστρέφοντας στους τραυματισμούς, αυτό μας οδήγησε σε ένα μοτίβο διαφορετικό με ποδοσφαιριστές που ήρθαν τον Δεκέμβριο, αυτοί αντί να εντάσσονται, αναγκάστηκαν να γίνουν βασικοί, χωρίς την υποστήριξη των υπολοίπων τραυματιών. Σε κάθε περίπτωση ένας τελικός είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, η φετινή σεζόν το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο. Είμαστε μία ομάδα που δεν παίζει για τον εαυτό της, αλλά για τους φιλάθλους της που ζουν για αυτή τη διαδικασία».

Advertisement

Για το πως είναι οι ποδοσφαιριστές ψυχολογικά: «Δεν συμμετείχαμε σε αυτή την εκδήλωση των 100 χρόνων. Ήταν κάτι ξεχωριστό βέβαια. Ότι ζήσαμε ήταν απίστευτο και δείχνει τι πραγματικά σημαίνει ΠΑΟΚ. Αυτό εκφράζει τον ΠΑΟΚ, 100 χρόνια μάχες και αντίδραση και δυσκολίες που πάντα προσπερνούσε η ομάδα. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, έχουμε δείξει την εμπειρία μας από δύσκολα ματς τα τελευταία χρόνια, ειδικά πέρσι. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Δεν είναι εύκολο να παίζεις απέναντι στον ΠΑΟΚ ακόμα και σε αυτή την κατάσταση. Να έχουμε την πλήρη αποφασιστικότητα».

Για το αν θεωρεί τον ΠΑΟΚ φαβορί, ένα σχόλιο για τον ΟΦΗ και αν θα διαφοροποιήσει τα πλάνα του: «Όπως σημείωσαν και οι ίδιοι, ο ΟΦΗ είναι σε καλή φόρμα και με όμορφη ατμόσφαιρα. Μία ομάδα που έχει αυτοπεποίθηση τον τελευταίο καιρό με τα καλά αποτελέσματα. Υπάρχει δουλειά του προπονητή αλλά και των παικτών. Μία ομάδα που αξίζει όλον τον σεβασμό και ειδικότερα από μας που τους αντιμετωπίζουμε αύριο».

Για το τι εστιάζει στον ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι είστε πολύ ειλικρινείς και σωστοί, αλλά σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζουν ρόλο τα λόγια. Είπαμε ήδη αρκετά. Είναι μία ομάδα δουλεμένη από τον προπονητή και προετοιμασμένη με ποιοτικούς παίκτες. Ο ΟΦΗ πρέπει να είναι περήφανος για τους παίκτες του».

Advertisement

Για το αν είναι το κατάλληλο timing για τον ΠΑΟΚ: «Η απόφαση να παιχτεί το παιχνίδι αυτό πάρθηκε τον Αύγουστο, οπότε έχουμε να παίξουμε αύριο τον τελικό όπως ορίστηκε».