Ai Key Takeaways

Σχετικά με αυτή την περίληψη

Η περίληψη δημιουργήθηκε αυτόματα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να σας δώσει μια γρήγορη εικόνα των βασικών σημείων του άρθρου.

Οι περιλήψεις AI ενδέχεται να περιέχουν ανακρίβειες ή παραλείψεις. Για την πλήρη ενημέρωση, διαβάστε ολόκληρο το άρθρο.

  • Η Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου στον αυριανό τελικό του Super Cup, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν στο γήπεδο Signal Iduna Park.
  • Η γερμανική ομάδα απέκτησε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές Γιάννη Κωνσταντέλια και Κωνσταντίνο Καρέτσα, καταβάλλοντας συνολικά περισσότερα από 56 εκατομμύρια ευρώ για τις μεταγραφές τους.
  • Ο προπονητής Νίκο Κόβατς συμπεριέλαβε τον Κωνσταντέλια στην αποστολή, ενώ ο Καρέτσας αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας.
  • Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο στις 21:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι NovaSports 3 για το κοινό.
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Προσθήκη της huffingtonpost.gr στην Google

Η πρώτη μεγάλη «μάχη» της σεζόν στην Γερμανία πλησιάζει, καθώς Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου θα τα δώσουν όλα στον αυριανό (22/8) τελικό του Super Cup, που θα κρίνει το πρώτο τρόπαιο της φετινής χρονιάς.

Φυσικά, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς στο ρόστερ των Βεστφαλών ανήκουν πλέον οι «δικοί» μας Γιάννης Κωνσταντέλιας και Κωνσταντίνος Καρέτσας, με την Μπορούσια να βγάζει από τα ταμεία της περισσότερα από 56 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή τους από ΠΑΟΚ και Γκενκ αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Ο Καρέτσας ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου και έχει ήδη προλάβει να κλέψει τις εντυπώσεις στα φιλικά, σκοράροντας ένα απίθανο γκολ κόντρα στην Άρσεναλ του Χρήστου Τζόλη, ενώ ήταν πολύ θετικός στο παιχνίδι της Μπορούσια με την Ρόμα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη που έληξε ισόπαλο 2-2.

Τα δεδομένα για Καρέτσα και Κωνσταντέλια

Από την άλλη μεριά, ο Κωνσταντέλιας είναι η πιο πρόσφατη μεταγραφή των Βεστφαλών μαζί με τον Τζόι Φέερμαν. Όπως δήλωσε ο Νίκο Κόβατς «ο Τζόι έχει κάνει μόλις δύο ή τρεις προπονήσεις με την ομάδα. Ο Γιάννης δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά γνωρίζω ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση και είχαν χρόνο συμμετοχής με της ομάδες τους. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην τους συμπεριλάβω στην αποστολή».

Όπως όλα δείχνουν, ο «Ντέλιας» θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της Ντόρτμουντ για τον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου και το ενδεχόμενο να πάρει χρόνο συμμετοχής παραμένει ανοιχτό, αν και η λογική λέει ότι ο προπονητής του θα περιμένει λίγο ακόμα, μέχρι να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας.

Όσον αφορά τον Καρέτσα, ο Κόβατς τον συμπεριέλαβε στην αρχική ενδεκάδα στα προηγούμενα φιλικά της ομάδας και συνεπώς πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα αγωνιστεί στον αυριανό τελικό. Ο πρώην επιθετικός της Γκενκ δείχνει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει βασικός στον πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας του ενόψει της φετινής σεζόν. Να σημειωθεί πάντως ότι η Ντόρτμουντ λίγα 24ωρα πριν το παιχνίδι έντυσε τους δύο ποδοσφαιριστές «αρχαίους Έλληνες» που είναι έτοιμοι για την μάχη.

Η ώρα και το κανάλι του τελικού Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου

Η πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου είναι πιο έτοιμη και θεωρείται φαβορί για το πρώτο Der Klassiker της σεζόν απέναντι στην Ντόρτμουντ που τερμάτισε δεύτερη στο περσινό πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά, οι Βεστφαλοί παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί στα πρώτα δυνατά φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας και όλα δείχνουν πως θα έχουμε να κάνουμε με ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Η έδρα του τελικού είναι το Signal Iduna Park και το πρώτο ντέρμπι της σεζόν είναι προγραμματισμένο για αύριο Σάββατο (22/8) στις 21:30 με τηλεοπτική μετάδοση από το NovaSports 3.

Advertisement

Και για το τέλος μία φωτογραφία με τους Καρέτσα και Κωνσταντέλια να πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Σκωτία με την Ελλάδα. Ευχή όλων να υπάρξει ξανά συνάντηση των δύο, όχι μόνο στην Μπορούσια, αλλά και στην Εθνική Ομάδα.