Όσο υπάρχουν τέτοια σοκολατένια κέικ, πώς να σου λείψει η ζάχαρη; Η συνταγή είναι πανεύκολη και αν έχει κανείς τα υλικά σπίτι του, χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία μέχρι να φτάσει το κέικ στον φούρνο και, ύστερα, στο πιάτο.

Αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μπολ και έναν αβγοδάρτη.

Advertisement
Advertisement

Υλικά:

100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (70% κακάο και πάνω)

2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου

1/2 φλιτζ. λάδι καρύδας (ή 1/4 λάδι καρύδας και 1/4 ελαιόλαδο)

1/2 φλιτζ. μέλι

Advertisement

1/4 φλιτζ. κακάο ωμό σκόνη

4 αβγά

1 κουτ. γλυκού baking powder

Advertisement

1 κουτ. γλυκού βανίλια (φυσική)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Advertisement

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αβγά και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το μέλι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και το λάδι καρύδας.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε στο μίξερ.

Advertisement

Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Advertisement

Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε για 25 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του bubbles & avocados.