Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, φτάνοντας τη σύγκρουση τους στα άκρα. 

Ο δισεκατομμυριούχος μάλλον σκέφτηκε ότι εφόσον κατάφερε να βγάλει πρόεδρο των ΗΠΑ των Τραμπ μπορεί σίγουρα να το επαναλαβει.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις των δύο πρώην στενών συνεργατών και φίλων είναι το δημοσιονομικό νομοσχέδιο του Τραμπ που σύμφωνα με τον Μασκ, θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στην χρεοκοπία.

Έτσι, μετά από δημοσκόπηση που διενήργησε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Χ σχετικά με την ιδέα δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα, ο Μασκ ανακοίνωσε πως θα ιδρύσει το «Κόμμα της Αμερικής» («America Party») προκειμένου να χαρίσει στους Αμερικανούς την «ελευθερία» τους.

«Σήμερα, δημιουργείται το Κόμμα της Αμερικής για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Στα χνάρια του Επαμεινώντα απέναντι στην αήττητη Σπάρτη

«Με αναλογία 2 προς 1, (δηλώσατε πως) επιθυμείτε ένα νέο πολιτικό κόμμα και θα το έχετε», τόνισε ο Ίλον Μασκ, κατηγορώντας Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς πως λειτουργούν ως ενιαίος κομματικός μηχανισμός ενάντια στα συμφέροντα των αμερικανών πολιτών.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-mache-ton-leektron-poe-zelepse-o-mask-otan-oi-thevaioi-katatroposan-toes-spartiates_gr_686a35e4e4b06d6dc6134a09

Επικαλούμενος την στρατηγική που ακολούθησε ο Επαμεινώνδας στη μάχη των Λεύκτρων το 371 π.Χ., ο Μασκ ανέφερε ότι «ο τρόπος με τον οποίο θα σπάσουμε το ενιαίο κομματικό μηχανισμό (uniparty system) βασίζεται σε μια παραλλαγή του τρόπου με τον οποίο ο Επαμεινώνδας διέλυσε τον μύθο της αήττητης Σπάρτης στα Λεύκτρα: Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης».

Ερωτηθείς ποιος ήταν ο βασικός λόγος που τον έκανε να αλλάξει άρδην τη στάση του έναντι του προέδρου Τραμπ, ο Μασκ απάντησε: «Η αύξηση του ελλείμματος από ένα ήδη τρελό ποσό 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων επί (κυβέρνησης) Μπάιντεν στα 2,5 τρισεκ. δολάρια. Αυτό θα χρεοκοπήσει τη χώρα».

Ο γεννημένος στη Νότια Αφρική επιχειρηματίας δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ.