Συνεργεία έκτακτης ανάγκης πραγματοποιούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έπειτα από τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν οι ανεμοστρόβιλοι. Τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίστηκαν όταν τα ακραία φαινόμενα έπληξαν τη βόρεια Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το KOCO News, θυγατρικό του ABC News.

Όπως αναφέρεται, οι καταστροφές είναι σημαντικές, ενώ ανεμοστρόβιλος έπληξε και την Αεροπορική Βάση Βανς στην πόλη Ένιντ. Η βάση επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησης στο Facebook ότι έχει επηρεαστεί και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για να διασφαλιστεί πως όλο το προσωπικό είναι ασφαλές.

Ο δήμαρχος του Ένιντ, Ντέιβιντ Μέισον, δήλωσε ότι αστυνομία και πυροσβεστική συντονίζουν τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης της κρίσης, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή Γκρέιριτζ, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές.

Μέχρι στιγμής, το γραφείο του δημάρχου και η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της κομητείας Γκάρφιλντ δεν έχουν απαντήσει σε αίτημα του Reuters για περαιτέρω σχόλια σχετικά με τους τραυματισμούς.