417 συλλήψεις στην Τουρκία για ξέπλυμα χρήματος. Εφοδοι στην Κωνσταντινούπολη

417 συλλήψεις στην Τουρκία για ξέπλυμα χρήματος. Εφοδοι στην Κωνσταντινούπολη
Anadolu Agency via Getty Images

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 417 υπόπτων μετά από έρευνα για ξέπλυμα χρημάτων, αναφορικά με την μεταφορά περίπου 2,5 δις. τουρκικών λιρών (419 εκατ. δολαρίων) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, όπως μεταδίδει το CNN Turk σύμφωνα με το Reuters.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αποδεκτών των κεφαλαίων ήταν Ιρανοί πολίτες που κατοικούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται σε δήλωση του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.

Αστυνομικές δυνάμεις της Κωνσταντινούπολης έκαναν ταυτόχρονες εφόδους σε διάφορες περιφέρειες και προχώρησαν σε συλλήψεις και έρευνες σε ακίνητα.

Η έρευνα, σύμφωνα με το CNN Turk, είχε στόχο αυτούς «που στόχευσαν την οικονομική και χρηματοπιστωτική ασφάλεια της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Κατά το δίκτυο, οι ύποπτοι είχαν πάρει προμήθειες για να στείλουν χρήματα σε 28.088 λογαριασμούς στο εξωτερικό και οι λογαριασμοί αυτοί ανήκαν σε Ιρανούς στις ΗΠΑ.

Οι μεταφορές έγιναν από διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών και ΑΤΜ από την 1η Ιανουαρίου 2017 με ποσά 5.000 λιρών και άνω, σύμφωνα με τη δήλωση του γενικού εισαγγελέα.

(Με πληροφορίες από Reuters)