ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/10/2019 10:36 EEST | Updated 23/10/2019 12:53 EEST

«Άδειασμα» στον Χρυσοϊδη η δήλωση Μητσοτάκη για την υπόθεση του Τζόκερ, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Επειδή είναι και δεξιοί και αδέξιοι, αντί να ψάχνουν δικαιολογίες και να τα κάνουν χειρότερα, ας βρουν επιτέλους μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση τσίρκο».

eurokinissi/cinema

Ως άδειασμα στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη «διαβάζουν» στην αξιωματική αντιπολίτευση την δήλωση Μητσοτάκη ότι η Αστυνομία παρενέβη με υπερβολικό τρόπο στην υπόθεση του Τζόκερ. «Όλοι μαζί ψάχνουν σε ποιον θα ρίξουν τον «Τζόκερ»», έλεγαν χθες βράδυ στην Κουμουνδούρου και θεωρούν ότι ο κλήρος έπεσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι τόσο η «ανεπιτυχής διαχείριση του προσφυγικού» όσο και η εικόνα αστυνομοκρατίας δείχνουν ότι «η πολιτική Χρυσοχοϊδη δεν λύνει τα προβλήματα». «Επειδή είναι και δεξιοί και αδέξιοι, αντί να ψάχνουν δικαιολογίες και να τα κάνουν χειρότερα, ας βρουν επιτέλους μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση τσίρκο», λένε.

Επισημαίνουν ακόμη ότι «απέτυχε μεγαλοπρεπώς» η απόπειρα της ΝΔ να υπαινιχθεί ότι πίσω από τα γεγονότα κρύβονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημόσια συγγνώμη της Ντόρας Μπακογιάννη ότι έπεσε θύμα της σχετικής παραπληροφόρησης, καταγράφηκε θετικά στην Κουμουνδούρου. Και γι’ αυτό καλούν την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το λάθος της: «τουλάχιστον ας ζητήσουν μία συγγνώμη για το φιάσκο που διέσυρε τη χώρα πανευρωπαϊκά και τη γύρισε σε σκοτεινές δεκαετίες», επισημαίνουν.

«Το φιάσκο της κυβέρνησης «Τζόκερ» ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο», υπογραμμίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν το «μπάχαλο» που προκλήθηκε στη ΝΔ. «Ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε χθες να ζητήσει δημόσια «νηφαλιότητα» μήπως και σταματήσουν να τσακώνονται οι υπουργοί του για το ποιος θα πάρει την ευθύνη του «τζόκερ» και είπε ότι όλη αυτή η ιλαροτραγωδία είναι «ένδειξη κανονικότητας». Συμφωνούμε απολύτως, είναι η κανονικότητα της Δεξιάς», αναφέρουν και συνεχίζουν: «την ίδια ώρα, αφού η Ντ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον Κ. Μπογδάνο, που διέδωσε τις σχετικές φήμες, «ανεύθυνη πηγή», τελικά ζήτησαν και οι δύο δημόσια συγγνώμη από την Μ. Βλαζάκη, την οποία είχαν κατονομάσει ως τη ΣΥΡΙΖΑία υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού που δήθεν ζήτησε την έφοδο των αστυνομικών στους κινηματογράφους».
«Δε θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει εάν βγει και sequel του Τζόκερ...», σχολιάζουν δεικτικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την πορεία της ανασυγκρότησης του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη εβδομάδα της εξόρμησης με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ 11.000 άτομα. «Εκδηλώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο ηλεκτρονικά όσο και στις περιοδείες που πραγματοποιεί ο Αλ. Τσίπρας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί μας», αναφέρουν.