ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/12/2019 18:21 EET | Updated 19/12/2019 18:21 EET

Aegean: Με ολοκαίνουργια αεροσκάφη και νέους προορισμούς το 2020

Ανάπτυξη προβλέπεται σε κάθε επίπεδο από την ελληνική αεροπορική εταιρεία.

H Μαρίνα Σπυριδάκη, o Ευτύχιος Βασιλάκης και ο Δημήτρης Γερογιάννης

Τα νέα αεροσκάφη που θα παραλάβει η Aegean το πρώτο εξάμηνο του 2020, 6 από τα 30+12 που έχει παραγγείλει στην Airbus, με κόστος 5 δισ. δολάρια, αναμένεται να προσθέσουν αξία στο πτητικό έργο και τη λειτουργία της εταιρείας.

Κι αυτό, διότι αναβαθμίζεται αφενός ο στόλος με σύγχρονα αεροσκάφη Α320neo και A321neo, αυξάνεται ο αριθμός των διαθέσιμων αεροσκαφών και θέσεων και αφετέρου διευρύνεται το δίκτυο των προορισμών που καλύπτει.

Το 2020, αναμένεται να σηματοδοτήσει την αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Συνολικά, η Aegean θα προσφέρει 19,2 εκατ. θέσεις, 1,5 εκατ. περισσότερες σε σύγκριση με το 2019, ενώ θα επιχειρεί τη νέα χρονιά σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη.

Επίσης, η εταιρεία, δεδομένου ότι στα τέλη του 2020 θα παραδοθεί το ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, θα επεκτείνει την δραστηριότητά της εκεί, ενώ θα λειτουργήσει βάση στην Κέρκυρα, την 8η της εταιρείας. Το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων θα είναι Κέρκυρα – Παρίσι, ενώ θα έχει και 12 προορισμούς charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τουρισμού του νησιού.

Παράλληλα, συνεχίζει να επενδύει στον κύριο κόμβο της Αθήνας. Το 2020, η σημαντική αύξηση χωρητικότητας στο δίκτυο της Αθήνας θα προέλθει, για άλλη μια φορά, από την προσφορά μεγαλύτερης συχνότητας υπαρχόντων δρομολογίων, τη διεύρυνση του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών και την προσθήκη τεσσάρων νέων προορισμών (Μπιλμπάο, Νυρεμβέργη, Πάφος, Μπέρμινχαμ) .

Συνολικά, η εταιρεία προσθέτει 11 νέα δρομολόγια (6 Θεσσαλονίκη, 4 Αθήνα, 1 Κέρκυρα), σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και τη νέα βάση της Κέρκυρας. Επίσης, σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκατ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκατ. θέσεις συνολικά.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, εισάγει δρομολόγια προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη και Βερολίνο και αύξηση των διαθέσιμων θέσεων εξωτερικού κατά 25%. Η εταιρεία προσθέτει έτσι 8 νέους προορισμούς από την πόλη της Θεσσαλονίκης (6 εξωτερικού και 2 εσωτερικού), ενώ επενδύει και σε νέο lounge 500 τ.μ. για την αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών.

«Πιστεύουμε ότι μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, αλλά και τις συμπράξεις και συνεργασίες που υλοποιούμε με φορείς των πόλεων και των περιοχών της χώρας, σταδιακά διαμορφώνουμε το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα για τη διάχυση του τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών,» ανέφερε ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.