Αυστηρό διάβημα Ελλάδας σε ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Τουρκία

Πρακτικά το Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων που εδρεύει στην Σμύρνη συνεχάρη για την νίκη των Τούρκων επί των ελληνικών δυνάμεων στην Μικρά Ασία το 1922.
LANDCMD Twiiter
LANDCMD Twiiter
LANDCMD Twiiter

Σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ προέβη ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στη συνέχεια ανάρτησης του νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η σχετική ανάρτηση του LANDCMD ανέφερε: «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Αν η ανάρτηση μπορεί να φαντάζει αθώα και τυπική, για την Ελλάδα είναι προκλητική καθώς κατά την συγκεκριμένη εθνική εορτή της Τουρκίας την 30η Αυγούστου στην γείτονα εορτάζεται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος τόνισε ότι «η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

«Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων», προσθέτει η ανακοίνωση.

Δημοφιλή