Αυστραλία: Κανάλι «φούσκωσε» το στήθος νεαρής βουλευτή και έδειξε την κοιλιά της

Θύελλα αντιδράσεων για την «πειραγμένη» εικόνα της Τζόρτσι Παρσέλ.
P_Wei via Getty Images

Στόχος έντονης αποδοκιμασίας έχει γίνει το αυστραλιανό Nine News μετά από «πείραγμα» εικόνας μιας νεαρής βουλευτή, στο πλαίσιο του οποίου της «φούσκωσαν» το στήθος και έδειξαν μέρος της κοιλιάς της (το οποίο δεν ήταν εκτεθειμένο στην αρχική φωτογραφία).

Η εικόνα της Τζόρτζι Παρσέλ εμφανίστηκε σε δελτίο του Nine News αφού η ίδια επέκρινε την απόρριψη μιας απαγόρευσης του κυνηγιού πάπιας. Η ίδια ανέβασε την αρχική και την «πειραγμένη» εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας πως η ενδυμασία της είχε τροποποιηθεί. Το Nine News ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε πως ευθυνόταν ο «αυτοματισμός από το Photoshop».

Η Παρσέλ είναι η νεαρότερη γυναίκα στο κοινοβούλιο της πολιτείας της (Βικτώρια) και, σύμφωνα με το BBC, έχει πολλές φορές καταφερθεί εναντίον της «συνεχούς σεξουαλικοποίησης και αντικειμενοποίησης» που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην πολιτική της Αυστραλίας.

Μιλώντας στο BBC η Παρσέλ, του Animal Justice Party, είπε πως η στιγμή που είδε την εικόνα ήταν η κορύφωση αυτής που ήταν ήδη η χειρότερή της μέρα από την εκλογή της το 2022. «Είναι σίγουρα εξοργιστικό να βλέπεις το σώμα σου αλλαγμένο στην τηλεόρασή σου στο ίδιο σου το σπίτι...αυτό που μου συνέβη στις τελευταίες 24 ώρες είναι απλά κάτι που δεν θα συνέβαινε ποτέ σε έναν άνδρα πολιτικό».

Ο Χιου Νέιλον, επικεφαλής του Nine News Melbourne, ζήτησε συγγνώμη για αυτό που χαρακτήρισε ως μεγάλο λάθος: «Όπως είναι κοινή πρακτική, το μέγεθος της εικόνας αλλάχτηκε για να ταιριάζει στις προδιαγραφές μας. Κατά τη διαδικασία αυτή, ο αυτοματισμός από το Photoshop δημιούργησε μια εικόνα που δεν συνάδει με την αρχική» ανέφερε σε ανακοίνωση την Τρίτη, μιλώντας για ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί ΑΙ για να βελτιώνει εικόνες. Ωστόσο εκπρόσωπος της Adobe (της εταιρείας του Photoshop) είπε στο BBC πως «οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή την εικόνα θα απαιτούσε ανθρώπινη παρέμβαση και έγκριση».

Η Παρσέλ είπε πως, ενώ αποδέχεται τη συγγνώμη του Nine News, έχει αμφιβολίες ως προς την εξήγησή τους. Ωστόσο, πρόσθεσε, αν ήταν όντως ατύχημα, δημιουργούνται προβληματισμοί για την απειλή από την ΑΙ προς τις γυναίκες στον δημόσιο βίο και το γιατί το προσωπικό της αίθουσας σύνταξης δεν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

Δημοφιλή