Αυστραλία: "Που να χτυπήσω πρώτα", η αναζήτηση στο Google πριν σκοτώσει με τσεκούρι τον σύντροφό της

Λίγο πριν, πήγε με ταξί σε πολυκατάστημα, είπε στον οδηγό να περιμένει και αγόρασε το όργανο του εγκλήματος. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για μια στυγερή δολοφονία.
Cavan Images via Getty Images

Λεπτομέρειες για μια συγκλονιστική υπόθεσης δολοφονίας με τσεκούρι που διαπράχθηκε στην Αυστραλία, με θύτη μια γυναίκα και θύμα τον κακοποιητικό σύντροφό της, έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η 34χρονη, που για νομικούς λόγους δεν κατονομάζεται, μια μέρα του Σεπτεμβρίου του 2020, πήρε ένα ταξί, έκανε μια στάση σε ένα πολυκατάστημα και αγόρασε ένα τσεκούρι.

Στην συνέχεια το χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον σύντροφό της.

Για να είναι σίγουρη όμως για το αποτέλεσμα, πριν την τέλεση της εγκληματικής πράξης, έκανε μια αναζήτηση στο Google με την φράση ”Σκοτώνοντας κάποιον με τσεκούρι ποιο μέρος του σώματος να χτυπήσω”.

Κατά την περίοδο τέλεσης του εγκλήματος σε βάρος της είχαν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα καθώς ο σύντροφός της είχε καταγγείλει το προηγούμενο διάστημα στην αστυνομία ότι του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με ένα μπαλτά.

Και εκείνος όμως είχε σε βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για βίαιες πράξεις σε βάρος της.

Σημειώνεται πως η κατηγορούμενη έχει ήδη κριθεί ένοχη και αναμένει την επιβολή ποινής.

Τι συνέβη το διάστημα πριν την δολοφονία

Σύμφωνα με τον Guardian, δήλωσε ένοχη για τη δολοφονία του επί χρόνια συντρόφου της η οποία τελέστηκε στο σπίτι που διατηρούσε στο Σίδνεϋ και του επιτέθηκε ενώ ήταν ξαπλωμένος και κοιτούσε το iPad.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, η γυναίκα είχε καλέσει το θύμα κάλεσε στο τηλέφωνο και του είχε στείλει μηνύματα ενώ εκείνος ήταν με κάποια άλλη γυναίκα. Σε αυτήν είπε πως τον αναζητούσε η πρώην σύντροφός του, περιγράφοντάς την ως επικίνδυνη, βίαιη και χειριστική.

Η κατηγορούμενη του έστειλε συνολικά έστειλε 19 μηνύματα κατηγορώντας το πως κάνει σεξ με άλλη ενώ του τηλεφωνούσε από τις 5.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Νωρίτερα εκείνο τον μήνα, όπως προκύπτει από την εξέταση του κινητού της τηλεφώνου, αναζητούσε το διαδίκτυο πληροφορίες για πώς μπορείς κανείς να σκοτώσεις κάποιον με λέξεις και φράσεις κλειδιά όπως «μπορείς να σκοτώσεις κάποιον με βραστό νερό » και «πόσο εύκολο να δολοφονήσεις κάποιον με ένα μαχαίρι».

Λίγο πριν την δολοφονία, οι αναζητήσεις ήταν πιο επίμονες: «Ποιο μέρος του σώματος να χτυπήσεις με τσεκούρι για σκοτώσεις γρήγορα κάποιον».

Η γυναίκα παραδόθηκε μόνη της στην αστυνομία και ομολόγησε τον φόνο ενώ όπως διαπιστώθηκε η δράστις είχε καταφέρει πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.

Κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας περιέγραψε την αγριότητα της επίθεσης με τσεκούρι σημειώνοντας ότι η κατηγορούμενη είπε ότι χρησιμοποίησε όλη της τη δύναμη.

Σημείωσε επίσης τον στοιχείο του προσχεδιασμού του εγκλήματος.

Η δικηγόρος υπεράσπισης περιέγραψε τη σχέση του ζευγαριού ως ασταθή κάνοντας λόγο για ενδοοικογενειακή βία αφού ο άνδρας είχε καταδικαστεί για σχετικά το 2010, το 2011 και τον Μάρτιο του 2019, ενώ η γυναίκα δεν είχε προηγούμενες καταδίκες.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή