Αυστραλία: Σάλος και αντιδράσεις για διαφήμιση μάρκας μαγιό με άντρα μοντέλο να φορά μπικίνι

Η δημοφιλής μάρκα μαγιό ιδρύθηκε το 2011 από τη body-positive influencer, Καρίνα Ιρμπι.
Moana Bikin/Instagram

Μια αυστραλιανή μάρκα μπικίνι απάντησε στην κριτική που δέχθηκε για την απόφασή της να χρησιμοποιήσει ένα αρσενικό μοντέλο για να διαφημίσει γυναικεία μαγιό.

Η Moana Bikini μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram με το αρσενικό μοντέλο, Τζέικ Γιανγκ να επιδεικνύει το λευκό ολόσωμο μαγιό γύρω από μια πισίνα την Παρασκευή.

Η μάρκα, η οποία ιδρύθηκε το 2011 από τη body-positive influencer Καρίνα Ιρμπι, δήλωσε ότι είχε «εμμονή με αυτό το λουκ» και προέτρεψε τους πελάτες να αγοράσουν το κομμάτι αξίας των 93.5 ευρώ.

Ωστόσο, σύντομα αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της από αρκετές επικρίσεις, καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν ότι «τελείωσαν» με τη μάρκα λόγω της επιλογής του μοντέλου της.

Ένας χρήστης έγραψε στο διαδίκτυο: «Είναι άντρας αυτός; Νόμιζα ότι ήσασταν υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών».

Ένας άλλος σχολίασε την ανάρτηση, η οποία έχει πάνω από 500.000 προβολές: «Απαίσιο μάρκετινγκ. Γιατί όλοι προσπαθούν τόσο πολύ να είναι “woke” Το μοντέλο είναι πανέμορφο, αλλά αυτή η φωτογράφηση δεν είναι».

Ωστόσο, η εταιρεία υπεράσπιστη τη διαφήμιση, απαντώντας: «Αν ο Τζέικ με το μπικίνι μας σας ενοχλεί τόσο πολύ, αισθανόμαστε ότι αυτό μπορεί να είναι δικό σας πρόβλημα».

Το ίδιο το μοντέλο αντέδρασε επίσης στα αρνητικά σχόλια, γράφοντας: «Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι γυναικών. Γυναίκες με διαφορετική ανατομία από αυτή που εσείς θεωρείτε ”φυσιολογική”».

«Δεν είμαι γυναίκα ούτε έχω ισχυριστεί ποτέ ότι είμαι. Αυτή η ανάρτηση απλά ενδυναμώνει μια μειονότητα & είμαι για πάντα ευγνώμων γι′ αυτό. Το μίσος σας είναι αντανάκλαση των δικών σας ανασφαλειών, όχι των δικών μου. Σας ευχαριστώ @moana_bikini».

Άλλοι πελάτες έσπευσαν επίσης να επαινέσουν τη διαφήμιση, με έναν να γράφει: «Οι άνθρωποι πραγματικά κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο πίσω από σχόλια τύπου ”πρόκειται για μια γυναικεία μάρκα που έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώνει τις γυναίκες”.

«Βλέπουμε πολλές γυναίκες με μαγιό Moana και η προβολή ενός απίστευτου άνδρα που φοράει ένα κομμάτι κυριολεκτικά ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ δεν αφαιρεί την ενδυνάμωση από τις γυναίκες».

«Μπράβο σας, ομάδα - η ενδυνάμωση μπορεί να επεκταθεί σε όλους χωρίς να αφαιρείται από κανέναν».

Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Αυτά τα σχόλια είναι περίεργα. Τα μαγιό είναι για όποιον θέλει να τα φορέσει. Γιατί κάποιος με μαγιό σας ενοχλεί τόσο πολύ; τα μαγιό είναι για όποιον θέλει να τα φορέσει».

Ο Independent επικοινώνησε με τη Moana για σχόλια, αλλά ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε εκ νέου τη θέση της στη Mail Online λέγοντας: «Η Moana Bikini είναι - και ήταν πάντα - μία από τις πιο περιεκτικές και ενδυναμωτικές μάρκες που υπάρχουν.

«Αυτό δεν ισχύει μόνο όσον αφορά το μέγεθος και το στυλ της γκάμας μας για τις γυναίκες, αλλά - το πιο σημαντικό - στην αγάπη και την αποδοχή μας για όλες τις φυλές, τις εθνικότητες, τα σχήματα και τα μεγέθη του σώματος, τα φύλα και τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Αυτό δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει ποτέ».

Πηγή: Independent

Δημοφιλή