Αυστραλία: Ζευγάρι θεώρησε καλή ιδέα να κλέψει έναν πλατύποδα και να μπει στο τρένο

Τώρα τους ψάχνει η αστυνομία. Η απομάκρυνση πλατύποδα από το φυσικό του περιβάλλον επιφέρει πρόστιμο έως και 431.000 δολάρια.
Queensland Police

Η αστυνομία στην Αυστραλία αναζητά δύο άτομα που φέρεται να έκλεψαν έναν πλατύποδα. Το ζώο πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε από το φυσικό του περιβάλλον στο Μόρετον του Κουίνσλαντ, το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε τυλιγμένο σε μια πετσέτα στην αγκαλία ενός εκ των δύο υπόπτων, ο οποίος και επιβιβάστηκε σε αμαξοστοιχία, στον σταθμό του Μόρεϊφιλντ, που εκτελούσε το δρομολόγιο για Κάμπουλτσουρ.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σταθμού κατέγραψε εικόνες στις οποίες οι δύο ύποπτοι εθεάθησαν να δείχνουν σε επιβάτες τον πλατύποδα.

«Σύμφωνα με την αναφορά που δόθηκε στην αστυνομία, οι ύποπτοι έδειχναν σε συνεπιβάτες τον πλατύποδα ενώ τους άφηναν να τον χαϊδεύουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Σκοτ Νόουλς. Προσθέτοντας ότι, «υπάρχουν φόβοι για ασθένεις που μπορεί να μεταφερθούν από τους ανθρώπους στο ζώο και αντίστροφα».

Η αστυνομία, μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Επιστήμης, προτρέπουν το ζευγάρι να παραδώσει τον πλατύποδα σε κτηνίατρο ή στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα το συντομότερο δυνατό καθώς όσο περισσότερο βρίσκεται μακριά από τον βιότοπό του τόσο περισσότερο κινδυνεύει η υγεία του. Ενώ δεν αποκλείεται τα νύχια του να είναι δηλητηριώδη.

Να σημειωθεί ότι η απομάκρυνση από το φυσικό του περιβάλλον επιφέρει πρόστιμο έως και 431.250 δολάρια Αυστραλίας. (264.000 Ευρώ).

Πηγή: skynews