Tα 50 πιο φτηνά γεύματα με αστέρι Michelin στον Κόσμο (και ένα ελληνικό)

Με όλη την φρενίτιδα που επικρατεί με τη μαγειρική, τις πρωτοποριακές γεύσεις και συνδυασμούς, τις καινοτόμες συνταγές όλοι έχουμε αισθανθεί κάποιες φορές αδικημένοι επειδή τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να απολαύσουμε τα εξαιρετικά γεύματα που προσφέρουν εστιατόρια που έχουν κερδίσει αστέρια Michelin.

Η αλήθεια όμως είναι πως εάν ψάξετε μπορείτε να βρείτε εστιατόρια που έχουν κερδίσει αυτή τη διάκριση αλλά δεν είναι και τόσο ακριβά ενώ διαθέτουν και πιο προσιτά μενού.

Η πλατφόρμα Traveloka λοιπόν είπε να ψάξει το θέμα επισταμένως και κατάφερε να φτιάξει μια λίστα με 50 πιο φτηνά γεύματα που μπορεί να βρει κανείς ανά τον κόσμο σε εστιατόρια που έχουν κερδίσει ένα ή και δύο αστέρια Michelin με τιμή εκκίνησης μάλιστα τα 2,20 δολάρια ΗΠΑ.

Αρχικά έφτιαξε μια λίστα εντόπισε τα πιο φτηνά εστιατόρια ανά τον κόσμο που έχουν κερδίσει αστέρια και ακολούθως τα κατέταξε σε μια λίστα βάσει των πιο φτηνών πιάτων που εντόπισε στο μενού του κάθε εστιατορίου.

Έτσι προέκυψε η λίστα με τα 50 πιο φτηνά γεύματα που θα βρείτε σε εστιατόρια ανά τον κόσμο, που έχουν κερδίσει ένα ή δύο αστέρια.

Το λιγότερο φτηνό σε αυτή τη λίστα των 50 γευμάτων-εστιατορίων βρίσκεται στο Ρέκγιαβικ της Ισλανδίας και είναι το Dill (με τιμή 109.50 δολάρια ΗΠΑ).

Στη λίστα υπάρχει και ένα ελληνικό εστιατόριο στην 34η θέση. Πρόκειται για το Premiere στην Αθήνα (με 40,10 δολάρια ΗΠΑ) στο Intercontinental.

Ακολουθεί η λίστα με τα 13 εστιατόρια με αστέρι (α) Michelin τα οποία διαθέτουν τα πιο προσιτά οικονομικά γεύματα. (Δείτε την πλήρη λίστα εδώ)

View this post on Instagram

Lao Zheng Xing ร้านอาหารที่เก่าแก่ที่สุดในเซี่ยงไฮ้ เปิดตั้งแต่ปี 1862 ได้มิชลิน 1 ดาวปี 2018 เน้นขายอาหารสไตล์เซี่ยงไฮ้ที่แยกประเภทออกมาจากอาหารหารสไตล์เจ้อเจียงที่เป็น 1 ใน 8 ประเภทใหญ่ของอาหารจีน #草头圈子 ผัดผักหน้าไส้ตุ๋น ใช้ผัก 草头 หน้าตาคล้ายๆใบ clover รสชาติคล้ายๆผักน้ำ ส่วนไส้ตุ๋นซอสมานุ่มมากๆ ไม่มีกลิ่นเหม็นมีแต่กลิ่นซอส รสชาติดี ถือว่ารสชาติอร่อยมากๆแต่ก็มันมากตามสไตล์อาหารจีน คีบผักมาคำนึงเอาช้อนรีดน้ำมันออกมาได้เกือบช้อนชา #正兴酱方 หมูสามชั้นตุ๋นซิกเนเจอร์ของร้าน ได้รับอิทธิพลมาจาก #หมูตงพอ #东坡肉 #dongpopork อาหารสไตล์หางโจว เป็นต้นตำรับของ #หมูฮ้อง และ หมูคะคุนิ #kakuni #角煮 อีกด้วย ที่ร้านจะเสริฟมีดกับส้อมมาให้ด้วยสำหรับเมนูนี้ แต่หมูเปิ่อยจนใช้ตะเกียบคีบออกมาได้ รสชาตินะเน้นรสเหล้าจีนมากกว่ารสซีอิ๊ว เปรี้ยวหวานนำ แต่กินไปสักพักจะค่อนข้างเลี่ยน ลิ้นคนไทยอย่างเราจะโหยหพริกน้ำส้มขึ้นมาทันที ร้านอยู่สถานี People’s Square ใช้ทางออกที่ 15 เดินตรงมาทางถนน Fuzhou จะเจอร้านอยู่ทางซ้ายมือ ผมไปตอนเที่ยงตรงรอคิวประมาณ 1 ชม. แต่ถ้าหลังเที่ยงก็ไม่มีคิวแล้วครับ #jyyshanghai

A post shared by Tossaporn Singhakritpisal (@tossaporn555) on

6. Ginza Ibuki, Τόκιο, Ιαπωνία - $12.70