ΔΙΕΘΝΕΣ
12/11/2020 22:04 EET

Αιθιοπία: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις του Τιγκράι

Στην πόλη Μάι Κάντρα.

EDUARDO SOTERAS via Getty Images

Δεκάδες, πιθανόν και εκατοντάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν σε μια περιοχή της επαρχίας Τιγκράι της Αιθιοπίας πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία.

«Επιβεβαιώσαμε τη σφαγή πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών, οι οποίοι φαίνεται ότι ήταν απλοί μεροκαματιάρηδες και δεν είχαν, σε καμία περίπτωση, ανάμειξη στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις», ανακοίνωσε η οργάνωση, αναφερόμενη στις μάχες μεταξύ των ομοσπονδιακών και των τοπικών δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση στις καταγγελίες αυτές από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας ή τους τοπικούς ηγέτες του Τιγκράι. Οι επικοινωνίες στην επαρχία έχουν διακοπεί και απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να πάνε εκεί.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται η Διεθνής Αμνηστία, υπεύθυνες για τη σφαγή είναι οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο κυβερνών κόμμα του Τιγκράι, το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (TPLF). «Πολλοί άνθρωποι, πιθανόν εκατοντάδες, μαχαιρώθηκαν ή σκοτώθηκαν με πελέκεις στην πόλη Μάι Κάντρα, στο νοτιοδυτικό Τιγκράι, τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)