Αιθιοπικές αερογραμμές: Τα μαύρα κουτιά έδειξαν «σαφείς ομοιότητες» με την συντριβή του Μπόινγκ της LionAir

Απανωτά σοκ για εκατομμύρια επιβάτες αεροσκαφών σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ήδη τα Μπόινγκ 737 έχουν καθηλωθεί στο έδαφος.
Associated Press

H ανάλυση των δεδομένων από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου Μπόινγκ 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που συνετρίβη με αποτέλεσμα να παρασύρει στο θάνατο το σύνολο των 157 επιβατών του, έδειξε «σαφείς ομοιότητες» με το συντριβή του αεροπλάνου ίδιου τύπου της Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Αιθιοπίας.

Και τα δύο αεροπλάνα ήταν Boeing 737 MAX 8s - και τα δύο συνετρίβησαν ελάχιστα λεπτά μετά την απογείωση, αφού οι πιλότοι ανέφεραν προβλήματα ελέγχου πτήσης. Η ανησυχία για την ασφάλεια του αεροσκάφους οδήγησε τις αεροπορικές αρχές σε όλο τον κόσμο να καθηλώσουν στο έδαφος το συγκεκριμένο μοντέλο, με αποτέλεσμα απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων από την μετοχική αξία του αμερικανικού κολοσσού της Boeing.

Reuters

«Ήταν η ίδια περίπτωση με την ινδονησιακή (Lion Air) μία. Υπήρξαν σαφείς ομοιότητες μεταξύ των δύο συντριβών μέχρι στιγμής», δήλωσε ο εκπρόσωπος Muse Yiheyis στο Reuters, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο το σοκ.

«Τα δεδομένα ανακτήθηκαν με επιτυχία, τόσο η αμερικανική ομάδα όσο και η ομάδα μας (Αιθιοπία) το επικύρωσαν. Ο υπουργός ευχαρίστησε τη γαλλική κυβέρνηση και θα σας ενημερώσουμε για περισσότερα, μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες”, ανέφερε.

Μια προκαταρκτική έκθεση σχετικά με τη συντριβή θα κυκλοφορήσει εντός 30 ημερών, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη τον υπουργό Μεταφορών της Αιθιοπίας.

Jemal Countess via Getty Images

Δημοφιλή