ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/07/2020 17:57 EEST | Updated 23/07/2020 18:19 EEST

Ακρίτισσα του Έβρου διακόπτει λόγω οικονομικής αδυναμίας τις χημειοθεραπείες της

Εν μέσω κορονοϊού και πατριωτικών κορώνων.

Eric Kitayama via Getty Images
Φωτογραφεία αρχείου

Με ανακοίνωση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου γνωστοποίησε ένα δυσάρεστο γεγονός, από αυτά που μάλλον υποτιμούν την κοινωνική μας υπόσταση αλλά και την εθνική αξιοπρέπεια (και νοημοσύνη). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εν λόγω συμπολίτης μας, που κατοικεί στα βόρεια σύνορα του Έβρου και πάσχει από καρκίνο, αναγκάστηκε να διακόψει τις χημειοθεραπείες της γιατί δεν είχε χρήματα να μετακινηθεί από τον τόπο κατοικίας της στην Αλεξανδρούπολη.

Μέχρι σήμερα αναγκαζόταν (και το κατόρθωνε) να πηγαινοέρχεται στην Αλεξανδρούπολη και στο ΠΓΝΑ όπου κάνει χημειοθεραπείες. Όμως, μη έχοντας κανένα εισόδημα, αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στην δοκιμασία αυτή, ενώ η ίδια ζει με 139 ευρώ/ μήνα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι έχει καταθέσει από τον περασμένο Φεβρουάριο τα χαρτιά της, ώστε να λάβει σύνταξη αναπηρίας ή σχετικό επίδομα. Δυστυχώς, λόγου του κορονοϊού υπήρξε σημαντική καθυστέρηση των επιτροπών ΚΕΠΑ και η αίτησή της θα ελεγχθεί τον Αύγουστο.

Ωστόσο, οι υποχρεώσεις τρέχουν – οι ανάγκες για την αδιάλειπτη συνέχεια της  χημειοθεραπείας είναι αμείλικτες. Για το ζήτημα αυτό ενημερώθηκε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για τη Ζωή» και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα. Πλέον, η καρκινοπαθής συμπολίτης μας θα μπορεί να μεταβεί στην Αλεξ/πολη, ώστε να συνεχίσει τις απαραίτητες για τη ζωή της θεραπείες.

«Σήμερα είναι η κυρία αυτή, αύριο μπορεί να είναι ένας από εμάς», συνεχίζει η ανακοίνωση του Συλλόγου. «Η Πολιτεία, αν και διαθέτει κάποιους μηχανισμούς στήριξης, δυστυχώς αδυνατεί να καλύψει την όποια ανάγκη προκύπτει σε προσωπικό επίπεδο».

«Δυστυχώς τα περιστατικά αυτά πλέον όλο και πληθαίνουν. Για αυτό και είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ζητάμε και πάλι βοήθεια από τον απλό κόσμο, γνωρίζοντας την ευαισθησία του. Τις δύσκολες ώρες που περνάμε πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Ως Σύλλογος, παρακαλούμε λοιπόν θερμά όλους όσους διαβάζουν την ανάρτηση αυτή, να βοηθήσετε ο καθένας με ό,τι μπορεί στον λογαριασμό του Συλλόγου μας, για να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, με τη σειρά μας.

Ευχαριστούμε όλους σας για την κατανόηση και την υποστήριξη!

To Δ.Σ.».

Μπορείτε να συνεισφέρετε για το σκοπό μας στον κάτωθι λογαριασμό:

ONOMA ΔIKAIOYXOY: ΣYΛΛOΓOΣ KAPKINOΠAΘΩN ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ MAZI ΓIA ZΩH

IBAN: GR03 0171 1850 0061 8514 5124 001

BIC: PIRBGRAA

Τράπεζα Πειραιώς