Αλλόκοτο σκηνικό με άναυδους τους επιστήμονες: Καρχαρίας τίγρης δοκίμασε και έφτυσε έχιδνα (Φωτό)

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό και μάλιστα on camera.
Μάιος 2022, Νησί Ορφέας στην Αυστραλία: Ο ερευνητής Nicolas Lubitz από το Πανεπιστήμιο Τζέιμς Κουκ απαθανατίζει τη στιγμή που ένας καρχαρίας τίργης «φτύνει» από το στομάχι του μια έχιδνα.
Μάιος 2022, Νησί Ορφέας στην Αυστραλία: Ο ερευνητής Nicolas Lubitz από το Πανεπιστήμιο Τζέιμς Κουκ απαθανατίζει τη στιγμή που ένας καρχαρίας τίργης «φτύνει» από το στομάχι του μια έχιδνα.
Nic Lubitz/JCU

Ενας καρχαρίας τίγρης στη βόρεια Αυστραλία άφησε τους επιστήμονες με το στόμα ανοιχτό, καθώς αντίκρισαν κάτι που καταγράφεται για πρώτη φορά στα χρονικά: την ακέραιη σορό μιας έχιδνας - γνωστή και ως ταχυγλωσσίδα- να βγαίνει από το στόμα του.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Τζέιμς Κουκ βρισκόταν σε μια ερευνητική αποστολή κοντά στο νησί του Ορφέα στο Κουίνσλαντ, όταν αντίκρισαν το αλλόκοτο σκηνικό τον Μάιο του 2022. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι η πρώτη φορά που ένας καρχαρίας τίγρης καταγράφεται να τρώει ένα από τα αγκαθωτά ζώα, το οποίο ζει στη στεριά και μπορεί να φτάσει τα 50 εκατοστά μήκος.

«Οταν το έφτυσε, το κοίταξα και σκέφτηκα: ″Τι διάολο είναι αυτό;″» είπε ο ερευνητής Nicolas Lubitz, οοποίος απαθάτισε τη στιγμή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έχιδνα - ένα είδος που μπορεί να βρεθεί μόνο στην Αυστραλία και σε μέρη της Παπούα Νέας Γουινέας - πρέπει να έπεσε στα σαγόνια του επικίνδυνου θηρευτή ενώ κολυμπούσε στα ρηχά ή ακόμα και ανάμεσα σε νησιά.

Οι καρχαρίες τίγρεις δεν είναι ακριβώς επιλεκτικοί με την τροφή τους. Εχει τεκμηριωθεί ότι κατά καιρούς έχουν φάει θαλασσοπούλια, ελαστικά, πινακίδες κυκλοφορίας ακόμη και μια μικρή τηλεόραση. «Εχω δει βίντεο να τρώνε έναν βράχο χωρίς λόγο», είπε ο Δρ Lubitz.

Είναι, ωστόσο, ασυνήθιστο για αυτούς να ξερνούν την τροφή τους. Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι αυτός ο καρχαρίας μήκους 3 μέτρων υποτίμησε την ψαριά του, η οποία μάλλον του άφησε μια περίεργη αίσθηση στον λαιμό εξαιτίας και των αγκαθιών που φέρει.

(με πληροφορίες από BBC)

Δημοφιλή