ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/08/2018 08:24 EEST

Anadolu: Σε μυστική τοποθεσία στην Ελλάδα φυλάσσονται οι δύο Τούρκοι πρώην κομάντος

Reuters Photographer / Reuters

Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που, σύμφωνα με αρχικό δημοσίευμα των The Times, αγνοούνταν εδώ και ημέρες φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία στην Ελλάδα, υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται μάλιστα και εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίζ Αρίκ- «επίλεκτοι κομάντος που συνδέονται με την οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλάν», όπως γράφει το Anadolu, που τους χαρακτηρίζει και πραξικοπηματίες- ζήτησαν προστασία μετά τη λήξη της προβλεπόμενης 18μηνης περιόδου κράτησης, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Anadolu γράφει πως ο Έλληνας εκπρόσωπος είπε ότι το αίτημά τους έγινε αποδεκτό και οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί- που, όπως σημειώνεται, ανήκαν στις τουρκικές μονάδες υποβρυχίων καταστροφών SAT- απεστάλησαν σε μυστική τοποθεσία, με τη διαδικασία ασύλου να προχωρά. Οι δύο είχαν εισέλθει στη χώρα μας τον Φεβρουάριο του 2017.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα των The Times και το τουρκικό πρακτορείο παρουσιάζουν ως δικηγόρο των δύο Τούρκων τη Σταυρούλα Τομαρά, την οποία μάλιστα η βρετανική εφημερίδα επικαλείται- ενώ στους The Times αναφέρεται πως, σύμφωνα με την ίδια, ήταν πιθανό να είχαν αποσταλεί πίσω στην Τουρκία στο πλαίσιο ανταλλαγής με τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Σημειώνεται πως η εν λόγω υπόθεση είναι άλλη από αυτήν με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν εισέλθει με ελικόπτερο και είχαν προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούνιο του 2016, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.