Ανδρας στην Κίνα πιάστηκε με 100 ζωντανά φίδια στο παντελόνι του (Φωτό-Βίντεο)

Ο έλεγχος στο αεροδρόμιο έβγαλε «λαβράκια» ή μάλλον ερπετά.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Anadolu via Getty Images

Ενας άνδρας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να περάσει λαθραία περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια στην ηπειρωτική Κίνα, στριμώχνοντάς τα στο παντελόνι του, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές της χώρας.

Τελωνειακοί υπαλλήλοι σταμάτησαν για έλεγχο τον ύπυπτο ταξιδιώτη καθώς προσπαθούσε να φύγει από το ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ και να εισέλθει στη συνοριακή πόλη Σενζέν, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα τελωνεία της Κίνας την Τρίτη (9/7).

«Κατά τον έλεγχο, οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι οι τσέπες του παντελονιού που φορούσε ο επιβάτης ήταν ασφυκτικά γεμάτες με έξι πάνινες σακούλες, σφραγισμένες με ταινία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Κάθε τσάντα βρέθηκε να περιέχει ζωντανά φίδια όλων των ειδών, σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων», πρόσθεσε. Οι αξιωματικοί κατέσχεσαν συνολικά 104 ερπετά, συμπεριλαμβανομένων, πολλά από τα οποία ήταν μη ιθαγενή είδη.

Ενα συνοδευτικό βίντεο δείχνει δύο συνοριακούς υπαλλήλους να κοιτάζουν μέσα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες γεμάτες με κόκκινα, ροζ και λευκά φίδια.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εμπορίας ζώων στον κόσμο, αλλά οι αρχές έχουν καταπολεμήσει το παράνομο εμπόριο τα τελευταία χρόνια. Οι νόμοι της χώρας για τη βιοασφάλεια και τον έλεγχο των ασθενειών απαγορεύουν στους ανθρώπους να φέρνουν μη ιθαγενή είδη χωρίς άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(με πληροφορίες από Guardian)

Δημοφιλή