Άντριου Τέιτ: Ο «τοξικός» influencer αποφυλακίστηκε. Το βίντεο που ανάρτησε μετά την αποφυλάκισή του

Ο influencer που κατηγορείται για διακίνηση ανθρώπων, βιασμό αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό ανέβασε κλιπ, όπου πηγαινοέρχεται ημίγυμνος και καπνίζει.
INQUAM PHOTOS via Reuters

Αποφυλακίστηκαν ο Άντριου Τέιτ, ο αδερφός του Τρίσταν και οι δύο Ρουμάνες συνεργοί τους, η 32χρονη Λουάνα Ραντού και η 28χρονη Τζορτζίνα Ναγκέλ, που βρίσκονταν σε φυλακή της Ρουμανίας από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συνελήφθησαν με τις κατηγορίες για διακίνηση ανθρώπων, βιασμό αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τέιτ, που παραμένει σε κατ′ οίκον περιορισμό, επέστρεψε στα social media. Σε μία από τις πρώτες του αναρτήσεις στο Instagram μετά την έξοδό του από τη φυλακή, ανέβασε ένα βίντεο με τον ίδιο να περιφέρεται ημίγυμνος και να καπνίζει ένα πούρο.

Στη λεζάντα του βίντεο που ανάρτησε στο Instagram του, ο κατηγορούμενος influencer, έγραψε: «Από πέρυσι είμαι σε 24ωρη απομόνωση. Δεν υπάρχει χρόνος στην αυλή. Πηγαινοερχόμουν σε κελί 3 μέτρων χωρίς καθόλου ηλεκτρονικά ή εξωτερική επαφή. Απόλυτη διαύγεια του μυαλού. Πραγματικές σκέψεις. Πρέπει να νικήσουμε τον Σαϊτάν».

Ο Άντριου Τέιτ και ο αδερφός του Τρίσταν και δύο Ρουμάνες είχαν συλληφθεί στις 29 Δεκεμβρίου και είχαν τεθεί υπό κράτηση για 30 ημέρες. Και οι δύο άνδρες ειχαβ αρνήθει ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα.

Ο 36χρονος Αντριου Τέιτ, ο οποίος έχει διπλή (βρετανική και αμερικανική) υπηκοότητα, είχε αποκλειστεί από πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ρητορική μίσους και μισογυνιστικά σχόλια. Ειχε φτάσει στο δικαστήριο στο Βουκουρέστι δεμένος με χειροπέδες μαζί με τον αδελφό του και κουβαλώντας ένα αντίγραφο του Κορανίου.

Τα δύο αδέρφια είχαν ασκήσει έφεση κατά της κατάσχεσης των υπαρχόντων τους και της παράτασης των ενταλμάτων σύλληψής τους από 24 ώρες σε 30 ημέρες.

Συνολικά 15 πολυτελή αυτοκίνητα και περισσότερα από 10 ακίνητα ή οικόπεδα είχαν κατασχεθεί στη Ρουμανία.

INQUAM PHOTOS via Reuters

Η υπηρεσία καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος της Ρουμανίας, Diicot, είπε ότι τα περιουσιακά στοιχεία κατασχέθηκαν για να αποτραπεί η απόκρυψή τους και για να καταβληθούν αποζημιώσεις στα θύματα, εάν οι ύποπτοι καταδικαστούν.

Το πρακτορείο και οι εισαγγελείς στη ρουμανική πρωτεύουσα είχαν ισχυριστεί ότι τα δύο αδέρφια «στρατολόγησαν» τα θύματά τους αποπλανώντας τα, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι επιθυμούν μια ρομαντική σχέση.

Στη συνέχεια, τα θύματα οδηγήθηκαν σε ιδιοκτησίες στα περίχωρα του Βουκουρεστίου, όπου αναγκάστηκαν «μέσω σωματικής βίας, ψυχικού εκφοβισμού και εξαναγκασμού» να παράγουν πορνογραφικό περιεχόμενο για ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αποφέροντας μεγάλα κέρδη στα δύο αδέρφια.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι η έρευνα είχε μέχρι στιγμής ταυτοποιήσει έξι θύματα. Η Diicot δημοσίευσε βίντεο που δείχνει όπλα, μαχαίρια και χρήματα στο σημείο της σύλληψης τους

Ένας δικαστής που στη συνέχεια παρέτεινε την κράτησή τους είπε ότι λόγω της «οικονομικής τους ευχέρειας», η πιθανότητα οι αδελφοί να «αποφύγουν την έρευνα, να εγκαταλείψουν τη Ρουμανία και να εγκατασταθούν σε χώρες που δεν επιτρέπουν την έκδοση… δεν μπορούσε να αγνοηθεί».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα